Tässä artikkelissa tutkimme Karhu (homokulttuuri):n vaikutusta moderniin yhteiskuntaan. _Var1 on herättänyt laajaa keskustelua eri aloilla politiikasta populaarikulttuuriin. Sen vaikutus on levinnyt maailmanlaajuisesti synnyttäen ristiriitaisia mielipiteitä ja herättänyt intohimoja yhteiskunnan eri sektoreilla. Tämän analyysin aikana tutkimme eri näkökohtia, jotka tekevät Karhu (homokulttuuri):stä niin merkityksellisen nykyisessä todellisuudessamme, sekä sen mahdollista kehitystä tulevaisuudessa. Tutustumme sen alkuperään, kehitykseen ja rooliin ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Asiantuntijoiden haastattelujen, tilastotietojen ja konkreettisten esimerkkien avulla tämä artikkeli pyrkii valaisemaan Karhu (homokulttuuri):n vaikutuksia nyky-yhteiskuntaan.
Karhu tarkoittaa homokulttuurissa homo- tai bi-miestä, joka on ulkoiselta olemukseltaan kookas ja karvainen. Karhut ovat yleensä hyvin maskuliinisia, "karhumaisia" miehiä.
Termi sai alkunsa 1970-luvun Yhdysvalloissa, mutta tuli yleisesti tunnetuksi vuonna 1987, jolloin Richard Bulger ja Chris Nelsonin perustivat Bear Magazine lehden.[2] Tuolloin homokulttuurissa vallitsi kapeat ulkonäkönormit, joita vastaan karhukulttuuri pyrki taistelemaan. Karhuille esimerkiksi ikä-, paino- ja ulkonäkövaatimuksia tärkeämpää ovat toisten kunnioittaminen ja lämminhenkinen toveruus sekä veljeys.[3] 2000-luvulla karhukulttuuri on alkanut tunnistamaan myös muut kuin cissukupuoliset miehet osaksi yhteisöään.[4]
Karhukulttuuri on peräisin Yhdysvalloista, eikä kaikille kulttuurin termeille ole olemassa varsinaisia suomennoksia.