Nykymaailmassa Karjalan tasavallan joukkotiedotusvälineet:stä on tullut yhä enemmän kaikenikäisiä ja -taustaisia ihmisiä kiinnostava aihe. Puhummepa sitten mielenterveyden tärkeydestä, teknologisesta vallankumouksesta, naisten voimaannuttamisesta tai mistä tahansa muusta aiheesta, Karjalan tasavallan joukkotiedotusvälineet on peruselementti, joka on saanut merkitystä kaikilla elämänaloilla. Karjalan tasavallan joukkotiedotusvälineet on näkökohta, jota emme voi sivuuttaa sen vaikutuksesta politiikkaan ja talouteen, aina populaarikulttuuriin. Tässä artikkelissa tutkimme, kuinka Karjalan tasavallan joukkotiedotusvälineet on muuttanut tapaamme ajatella ja toimia, ja kuinka sen läsnäolo edelleen muokkaa maailmaamme tavoilla, joita aiemmin ei voinut kuvitella.
Karjalan tasavallan joukkotiedotusvälineet koostuvat lehdistä, yleisradiosta, televisiosta ja Internet-sivustoista.
2000-luvun alussa sananvapautta rikottiin kaikkialla Venäjällä, mutta tilanne vaihteli suuresti alueittain. Heikointa se oli suomalais-ugrilaisissa tasavalloissa, myös Karjalan tasavallassa.[1]
Karjalan tasavallan hallinnon pää-äänenkannattaja on Karelija-sanomalehti. Se edustaa lakiasäätävää kokousta, Karjalan tasavallan hallitusta.[2] Samojen perustama on myös Karjalan kulttuuriaikakauslehti Sever.
Karjalan tasavallan opetusministeriö on perustanut yhdessä AU RK Izdatelstvo Periodikan kanssa Kipinä-lehden.[3]
Muita lehtiä ovat Kodima[4], Oma Mua[5], Karjalan Sanomat[6] ja Carelia.[7]
Karjalan tasavallassa on Venäjän federaation valtionradion alueelinen yksikkö GTRK Karelija. Suomen Yleisradion tapaan se on myös televisioyhtiö.
Tämä artikkeli tai osio on keskeneräinen. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla sivua. Lisää tietoa saattaa olla keskustelusivulla. |