Tässä artikkelissa aiomme tutkia Kawasaki (moottoripyörämerkki):tä, aihetta, joka on herättänyt sekä kiinnostusta että keskustelua viime vuosina. Kawasaki (moottoripyörämerkki) on ollut eri tieteenalojen tutkimuksen ja tutkimuksen kohteena, ja sen vaikutus yhteiskuntaan ja kulttuuriin on kiistaton. Kautta historian Kawasaki (moottoripyörämerkki):llä on ollut ratkaiseva rooli ihmiskunnan kehityksessä, ja sen vaikutus on edelleen ajankohtainen. Tässä mielessä on välttämätöntä analysoida kriittisesti ja objektiivisesti Kawasaki (moottoripyörämerkki)-ilmiötä, sen vaikutuksia ja sen mahdollisia vaikutuksia nykymaailmassamme.
Kawasaki jūkōgyō Motorcycle & Engine Company (jap. 川崎重工業モーターサイクル&エンジンカンパニー) on japanilainen moottoripyörävalmistaja. Kawasakin päätehdas on Akashi Cityssä Japanissa, mutta sen lisäksi tuotantolaitoksia on USA:ssa, Etelä-Amerikassa ja Aasian maissa.
Kawasakin moottorivalikoima saattaa olla monipuolisin kaikista moottoripyörävalmistajista[1]. Sen mallistoon kuuluu esimerkiksi mekaanisesti ahdettuja moottoreita, sähkömoottoreita ja hybridimalleja.[1]
Moottoripyörän moottorien suunnittelu alkoi moottorilla KE-1 (Kawasaki Engine 1) vuonna 1949, ja suunnittelu saatiin valmiiksi vuonna 1952. 148 cm³:n ja 4 hv:n moottorin massatuotanto alkoi vuonna 1953. Alussa Kawasaki-moottoreita käytettiin mm. Meihatsu-merkkisissä (Kawasaki Meihatsu industries) moottoripyörissä . Ensimmäisen Kawasaki-moottoripyörän valmisti vuonna 1961 Kawasaki Aircraft Co. Ltd., joka toimi tuolloin omana yrityksenään . Moottoripyöriä valmistaa nykyisin Kawasaki Heavy Industries Ltd:n Motorcycle & Engine -liiketoimintaosasto. Moottoripyöriä valmistetaan Japanissa, Yhdysvalloissa, Filippiineillä, Indonesiassa ja Thaimaassa (Arkistoitu – Internet Archive). Mallisto ulottuu supersport-luokan Ninja-malleista motocrossiin. Vuoteen 1996 mennessä moottoripyöriä oli valmistettu 10 miljoonaa kappaletta.
Kawasaki kilpailee kansainvälisesti World Suberbike -sarjassa sekä erilaisissa motocross-sarjoissa . Kawasaki Racing Teamin kilpailuväri on vihreä.
(Sumeko Oy:n Suomeen maahantuomat pyörät vuonna 2019/20)
Kawasaki-klassikot valmistuksen aloittamisvuoden mukaisessa järjestyksessä, suluissa tuotantovuodet , . Klassikko-Kawasakeihin keskittynyt merkkikerho Suomessa on Classic Kawasaki Club Finland