Kerttu Horila

Nykymaailmassa Kerttu Horila:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monille ihmisille. Olipa kyseessä keskustelu Kerttu Horila:n merkityksestä nyky-yhteiskunnassa, Kerttu Horila:n vaikutuksista talouteen tai yksinkertaisesti Kerttu Horila:n historian kiehtomiseen, tämä aihe on kiinnittänyt monien huomion. Lisäksi Kerttu Horila on synnyttänyt loputtomasti tutkimusta, keskusteluja ja keskusteluja, jotka ovat johtaneet sen merkityksen parempaan ymmärtämiseen ja arvostamiseen. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Kerttu Horila:n vaikutuksia, analysoimme erilaisia ​​näkökulmia ja tarjoamme kattavan näkemyksen tästä nykypäivän niin tärkeästä aiheesta.

Kerttu Horila (o.s. Salmijärvi, s. 1946 Iisalmi[1][2]) on suomalainen keraamikko ja kuvataiteilija. Horila on valmistunut Taideteollisen oppilaitoksen keramiikkataiteen osastolta vuonna 1972[2].

Vanhassa Raumassa asuva ja työskentelevä Horila on tunnettu erityisesti luonnollisen kokoisista ihmishahmoistaan, joita on esillä julkisilla paikoilla. Niistä tunnetuimpia ovat Rauman Kanalissa olevat kolme kylpevää naishahmoa sekä Porin Eetunaukiolle sijoitettu Maire.[3][4] Horila on pitänyt useita näyttelyitä 1970-luvun alusta lähtien sekä Suomessa että ulkomailla. Vuonna 2013 hänellä oli mittava retrospektiivinen näyttely Rauman taidemuseossa.[5] Hänen teoksiaan on ollut esillä muun muassa Norjassa, Saksassa ja Skotlannissa.

Horilalle myönnettiin valtion taiteilijaeläke vuonna 2007.[6]

Palkinnot

  • Rauman kaupungin kulttuuripalkinto, 2009
  • Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahaston palkinto, 2014
  • Satakunnan taidetoimikunnan elämäntyön palkinto, 2018

Teoksia

Kuvia julkisista teoksista

Lähteet

Viitteet

Aiheesta muualla