Nykymaailmassa Keskustelu:Syöttötariffi:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monenlaisia ihmisiä kohtaan. Keskustelu:Syöttötariffi on kiinnittänyt kaiken ikäisten ja -taustaisten ihmisten huomion joko yhteiskuntavaikutuksensa, ammattimaisen merkityksensä tai historiallisen roolinsa vuoksi. Ajan myötä kaiken Keskustelu:Syöttötariffi:een liittyvän ymmärtämisen ja syvällisen analysoinnin tärkeys käy ilmi, koska sen vaikutus ylittää rajat ja kattaa monia jokapäiväisen elämän näkökohtia. Tässä artikkelissa sukeltaamme Keskustelu:Syöttötariffi:n maailmaan tutkiaksemme sen eri puolia ja löytääksemme sen todellisen vaikutuksen nykymaailmaan.
"Tariffi on valtiolle kustannusneutraali, sillä kuluttajat maksavat syöttötariffit sähkölaskussaan."
Asia ei valitettavasti ole aivan näin virtaviivainen. Syöttötariffit ovat valtiotason ohjausmuoto, jonka avulla säädellään uusiutuvan sähkön markkinahintaa. Myös kantaverkko osallistuu syöttötariffien kustannuksiin, sillä maksut kulkevat sen kautta. Esimerkiksi Suomessa turpeella tuotetun sähkön hinta nousi syöttötariffien myötä 0,009 senttiä kilowattitunnilta, mitä tuskin voi pitää kovin dramaattisena menetyksenä yksittäisen kuluttajan kukkarolle. Näillä perustein palautin edellisen ilmaisumuodon. –Dilaudid 27. kesäkuuta 2007 kello 20.43 (UTC)
Wikipediassa lukee nyt: "Valtiolle syöttötariffi on kustannusneutraali, sillä sen kulut kerätään kaikilta sähkön käyttäjiltä sähkölaskussa".
Sähkön käyttäjiin kuuluu mm. yritykset. Jos yritys käyttää paljon sähköä ja sähkön hinta nousee tai uhkaa nousta => yritys muuttaa pois Suomesta => valtiolle ja kunnille ei todellakaan ole kustannusneutraali, koska ihmisiä jää työttömäksi, yritysveron tulot jäävät saamatta jne.
Nykyisellään koko artikkeliin voisi laittaa varoituksen, että ei ole neutraalista näkökulmasta kirjoitettu.
--Ee1518 (keskustelu) 7. lokakuuta 2018 kello 19.02 (EEST)
Mitenkä tästäkin artikkelista jää vähän sellainen jälkimaku, että syöttötariffi on täydellinen jeesussysteemi, jota Suomen valtio ei silkkaa ilkeyttään ota käyttöön osana vallanpitäjien salaliittoa ydinvoimateollisuuden kanssa uusiutuvaa energiaa vastaan? Melkein tekisi mieleni hutkaista tätä NPOV-mallineella. --Louhikärmes 14. helmikuuta 2008 kello 14.31 (UTC)
Artikkeli kaipaisi rankkaa päivitystä Suomea koskevan kohdan osalta, sillä 1.1.2011 tuli voimaan Laki uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön tuotantotuesta, joka koskee tuulivoimalla, biokaasulla, puupolttoaineella ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Tällä lailla luotiin Suomeen syöttötariffijärjestelmä näille tuotantomuodoille. En kuitenkaan tunne asiaa kovin tarkkaan, joten en uskalla lähteä kirjoittamaan koko Suomea koskevaa kappaletta uusiksi. --Taplin 20. maaliskuuta 2011 kello 13.23 (EET)
Mitä Katso myös -osion "risupaketti"-linkillä haetaan takaa? --Hartz (keskustelu) 22. helmikuuta 2014 kello 22.45 (EET)
Lisäsin Uudelleenkirjoitettava-mallineen. Kyseisessä kohdassa on tietosanakirjatyyliin sopimattomia ilmaisuja kuten "sähkömarkkinoita paremmin tunteva professori", "Aivan aiheellisesti Helsingin Sanomat otsikoikin". 83.145.195.17 17. huhtikuuta 2016 kello 15.26 (EEST)