Nykymaailmassa Keskustelu:Vähimmäispalkka:stä on tullut erittäin ajankohtainen aihe. Koska Keskustelu:Vähimmäispalkka on vaikuttanut merkittävästi yhteiskunnan eri osa-alueisiin, se on kiinnittänyt lukuisten asiantuntijoiden ja tutkijoiden huomion, jotka ovat yrittäneet ymmärtää sen vaikutusta ja seurauksia. Syntymisestään nykypäivään Keskustelu:Vähimmäispalkka on synnyttänyt keskustelua, keskustelua ja pohdiskelua eri aloilla, mukaan lukien politiikka, talous, kulttuuri ja teknologia. Tässä artikkelissa tutkimme Keskustelu:Vähimmäispalkka-ilmiötä perusteellisesti analysoimalla sen alkuperää, nykyistä kehitystä ja mahdollisia tulevaisuuden trendejä.
"minimipalkkojen vastustajat uskovat mahdollisten palkankorotusten näkyvän vain tuotteiden hinnoissa, eikä niitä makseta esim. yrityksen voitoista". ..."Minimipalkan vastustajat viittaavatkin, että vaikka minimipalkat eivät aiheuttaisi yhtään työttömyyttä, suorat tulonsiirrot olisivat parempi tapa pitää köyhistä huolta, koska ne rahoitetaan kaikkien maksamilla veroilla eikä lisäkustannuksia jätetä vain matalapalkka-alojen yritysten maksettaviksi" Eikö tässä nyt ole jokin ristiriita - siis kuka ne kustannukset maksaakaan, yritykset vai niiden tuotteiden ostajat? Vaikka minun puolestani tietysti vastustavan näkökannan saa muotoilla niin ristiriitaisesti kuin haluaa... Cato-instituutti nyt tietysti ei ole mikään puolueeton taho tässäkään asiassa, mutta ehkä pitää vain kaivaa muita lähteitä. ..--Ravelre 18:56 elo 5, 2004 (UTC)
"suositellaan, että kokoaikatyöstä maksettaisiin ainakin niin paljon, että työttömyysturvalain työssäoloehdon mukainen päivärahaoikeus täyttyy. Tämä tarkoittaa peruspäivärahan 40-kertaista määrää kuukaudessa. Palkan tulee tämän mukaan 1.1.2004 alkaen olla vähintään 926,40 euroa" "Suositellaan"? Siis onko pakko vai eikö ole?
Onko se varmasti "työehtosopimuksen puuttuessa" eikä "työsopimuksen puuttuessa"? (Muistelen jälkimmäisen pätevän.) Ts. jos työntekijä ja työnantaja tekevät työsopimuksen, jossa palkka määritellään, tarvitseeko sen silloin olla "tavanomainen ja kohtuullinen"? (Tietysti yleinen sopimusten kohtuullisuuspykälä pätee silloinkin mutta se ei liittyne tuohon 926,40 euroon mitenkään.)
Tuo jälkimmäinen päätelmä on vain virheellinen. Hintajoustosta ei voi vetää moista johtopäätöstä validilla tavalla, vaan kyseessä on stetsoni. Jo suuruusluokkaeron Catonkin tutkimuksiin pitäisi soittaa kelloja (tai vaihtoehtoisesti maalaisjärjen, 10%:n nosto minimipalkkaanko pamauttaisi työttömyyden lamankin ylittäviin ennätyslukuihin). --ML 25. kesäkuuta 2005 kello 09:02:37 (UTC)
Varsinkin artikkelin loppu on vain kokoelma ranskalaisia viivoja (jotka ovat vielä lähteettömiä). Artikkelin tuota osaa pitäisi muokata kohti "kunnon" artikkelia ja perusteille ja väitteille pitäisi löytää esittäjä ja lähde. --Joonas (kerro) 19. helmikuuta 2006 kello 10.02 (UTC)
Ei ole näköjään lähteitä kuulunut. Taloustieteen osio on muutenkin huonotasoinen, sisältää virheitä/huonosti perusteltuja väitteitä ja lisäksi siinä on neutraaliusongelma. Mielestäni ei ole mielekästä referoida yksittäisen (taloudellista liberalismia ajavan) tutkimuslaitoksen tutkimusta. Käsittääkseni minipalkan vaikutuksesta työttömyyteen ei ole mitään konsensusta. Muutenkin referoitu keskustelu koskee yksinomaan Yhdysvaltoja ja kuvaa siten vähemmän Euroopan tilannetta, saati sitten Suomea. Jos puutteita ei pian korjata, oletan sen tarkoittavan, että tekstin voi laittaa uusiksi. -JV 5. toukokuuta 2006 kello 18.09 (UTC)
Päteekö tuo hong kong fakta, koska sehän ei ole enää itsenäinen valtio vaan osa Kiinaa.
http://liberalismi.net/w/index.php?title=Minimipalkka&oldid=7377 --Pasixxxx (keskustelu) 26. elokuuta 2013 kello 23.10 (EEST)