Tässä artikkelissa tutkimme Kimmo Lehtonen:n vaikutusta yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Kimmo Lehtonen on ollut perustavassa roolissa vuorovaikutuksessa, kommunikoinnissa ja ympäröivän maailman ymmärtämisessä aina syntymästään nykypäivään. Kautta historian Kimmo Lehtonen on ollut keskustelun ja analyysin aiheena, ja sen vaikutus on tuntunut niinkin erilaisilla aloilla kuin politiikka, teknologia, taiteet ja populaarikulttuuri. Poikkitieteellisen lähestymistavan avulla tutkimme tarkasti, kuinka Kimmo Lehtonen on muokannut kokemuksiamme ja näkökulmiamme ja mitä vaikutuksia sillä on tulevaisuuteen.
Kimmo Lehtonen (s. 16. kesäkuuta 1967 Turku) on suomalainen tieteiskirjailija.
Lehtosen ensimmäinen romaani Timbuktun hetket ilmestyi 1997. Teos kertoo ihmisen suhteesta uskontoon, tietoverkkoihin ja tekoälyyn. Toinen romaani Yli uusien rantojen (2000) käsitteli ihmiskunnan tilannetta suuren mullistuksen, avaruusolentojen vierailun, jälkeisessä tilanteessa.
Kolmannen romaaninsa Lueminut (2006) Kimmo Lehtonen julkaisi Internetissä. Romaani on Suomen ensimmäinen kaunokirjallinen Creative Commons -teos. Lueminut kuvaa lähitulevaisuuden maailmaa, jossa ihmiset ja ajatukset muodostavat avoimen verkoston. Hakkerit, anarkistit ja muut radikaalit vaihtoehtoliikkeet haastavat Euroopan unionin. Teos liittyy utopiakirjallisuuden perinteeseen. Lehtosen mukaan Lueminut on paitsi kaunokirjallinen teos myös poliittinen kannanotto avoimen yhteiskunnan puolesta. Kirjan innoittajina ovat toimineet Internet-, Linux- ja avoimen lähdekoodin -ohjelmistojen kehittäjien muodostamien yhteisöjen verkostot.
Lehtonen on myös mukana suomalaisten tieteiskirjallisuuden harrastajien järjestötoiminnassa, muun muassa Tähtivaeltaja-lehdessä, ja ylläpitää Babek Nabel -keskustelupalstaa. Päätoimeltaan hän on yrittäjä ja konsultti ja asuu Helsingissä.