Aihe Kirka Sainio on yksi, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion viime vuosina. Kun tämän aiheen tärkeyteen keskitytään yhä enemmän, ei ole yllättävää, että Kirka Sainio-tutkimukset ovat nousussa. Alkuperäistään sen vaikutuksiin nyky-yhteiskuntaan Kirka Sainio on edelleen keskustelun ja pohdinnan aiheena tänään. Kun tutkimme tätä aihetta tarkemmin, kohtaamme useita näkökulmia ja mielipiteitä, jotka saavat meidät kyseenalaistamaan omat uskomuksemme ja tietomme Kirka Sainio:stä. Tässä artikkelissa perehdymme Kirka Sainio:n maailmaan ja tutkimme sen merkitystä nykyajan elämäämme.
Kirka Sainio (Janne Kiril Mikael Sainio, s. 1970[1][2]) on suomalainen äänisuunnittelija, elokuvasäveltäjä ja muusikko.
Sainio on opiskellut äänisuunnittelua Taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen laitoksella.[3]
Sainion päätyöt elokuva-alalla ovat olleet äänisuunnittelu ja elokuvasävellys. Sainio on äänittänyt tai äänisuunnitellut yli 60 elokuvaa 1990-luvulta alkaen, mukaan lukien suurimman osan Aku Louhimiehen ja Klaus Härön pitkistä elokuvista.[4][5]
Sainio on ollut yhdeksän kertaa ehdolla parhaan äänisuunnittelun Jussi-palkintoon.lähde? Hänet on palkittu äänisuunnittelu-Jussilla kolmesti: yhdessä Janne Laineen ja Samu Heikkilän kanssa elokuvan Paha maa äänisuunnittelusta 2006 sekä elokuvien Puhdistus ja Tuntematon sotilas äänisuunnittelusta vuosina 2013[6] ja 2018[7].
Sainio on säveltänyt muun muassa Arto Halosen dokumenttielokuvat Valkoinen raivo ja Takaisin valoon, Timo Korhosen Sodan murtamat, Jussi Hiltusen Armottoman maan sekä Antti J. Jokisen ohjaamat Pahan kukat ja Helenen.
Sainion pääinstrumentit ovat basso ja piano. Hän on soittanut mm. bändeissä Airdash, Five Fifteen, Lab, Moon Cakes, Gandalf ja Waltari.[8]