Kornerupiini

Tässä artikkelissa aiomme tutkia Kornerupiini:tä perusteellisesti ja kaikkea mitä tällä aiheella/henkilöllä/päivämäärällä on tarjota. Sukellamme Kornerupiini:n kattavaan analyysiin sen alkuperästä sen vaikutuksiin jokapäiväiseen elämään, sen vaikutusten ja mahdollisten tulevien seurausten kautta. Tämän yksityiskohtaisen tutkimuksen avulla toivomme tarjoavamme lukijoillemme rikkaamman ja täydellisemmän käsityksen Kornerupiini:stä, jotta he voivat ymmärtää sen tärkeyttä ja merkitystä nykymaailmassa.

Kornerupiini

Kornerupiini on harvinainen jalokivi, joka on nimetty tanskalaisen geologin Andreas Nicolaus Kornerupin mukaan. Koruissa käytetään kiviä, joissa on kissansilmäilmiö. Tämä mineraali voi olla väritön tai ruskean tai vihreän sävyinen tai vaaleanpunainen. Sillä on lasinkiilto.

Esiintyminen

Kornerupiinia esiintyy metamorfisissa kivissä. Yleisiä löytöpaikkoja ovat soraiset jokien pohjat. Mineraalia on löydetty lähinnä Sri Lankasta, Myanmarista, Madagaskarilta, Etelä-Afrikasta ja Grönlannista. Jonkin verran esiintymiä on löydetty myös Venäjältä ja Suomesta.

Työstäminen

Hionnassa käytettyjä menetelmiä ovat viiste- ja pyöröhionta.[1]

Lähteet

  1. Rudolf Ḋuda & Luboṥ Rejl: ”Kornerupiini”, Jalokivien maailma, s. 71. (Tšekinkielinen alkuteos, suomennettu saksankielisestä laitoksesta) Suomentanut Kalle Taipale. WSOY, 1998. ISBN 951-0-22706-4

Aiheesta muualla