Korruptio Japanissa

Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti aihetta Korruptio Japanissa, käsite, joka on kiinnittänyt tutkijoiden, ammattilaisten ja suuren yleisön huomion viime vuosina. Analysoimme sen alkuperästä sen nykyiseen merkityksellisyyteen, kuinka Korruptio Japanissa on vaikuttanut yhteiskunnan eri osa-alueisiin ja miten se on vaikuttanut tapaamme suhtautua, ajatella ja toimia. Samoin käsittelemme erilaisia ​​tutkimuksia, mielipiteitä ja näkökulmia Korruptio Japanissa:n ympärillä, tavoitteenamme tarjota kattava ja rikastuttava näkemys tästä ilmiöstä. Valmistaudu lähtemään Korruptio Japanissa:n löytö- ja pohdiskelumatkalle!

Korruptio Japanissa kertoo korruptiosta Japanissa. Japani oli Transparency Internationalin korruptioindeksissä vuonna 2009 Britannian kanssa jaetulla sijalla 17.[1] ja vuonna 2008 jaetulla sijalla 17 Irlannin kanssa.[2] arvioiduista 180 maasta.

Kartellit

Japanin ‘dango’ -järjestelmässä julkisten töiden hakijat ovat ennakkoon laittomasti keskenään sopineet, kuka voittaa tarjouskilpailun, vaikka useampi toimija tekee tarjouksen.[2]

Vaalirahoitus

Japanissa poliitikkojen keräämät laittomat vaalituet ja virheelliset kirjaukset ovat aiheuttaneet useita skandaaleja. Lehdistön aktiivisuus on ollut ratkaisevaa väärinkäytösten havaitsemisessa.[2]

Lait

  • The Anti-Monopoly Law voimaan 1.1.2006[2]

Katso myös

Lähteet

  1. Corruption Perceptions Index 2009 (Arkistoitu – Internet Archive) Transparency International 11/2009
  2. a b c d Global Corruption Report 2008 (Arkistoitu – Internet Archive)Corruption in the Water Sector, Transparency International 2008, maaraportti: 197-201 vesihuolto xxiv dango s. 56 J. McMillan, ‘Dango: Japan’s Price-fixing Conspiracies’, Economics and Politics, vol. 3, no. 3 (1991)