Kultainen ruusu

Tässä artikkelissa tutkimme Kultainen ruusu:n kiehtovaa elämää, aihetta, joka on herättänyt monien ihmisten huomion läpi historian. Kultainen ruusu on ollut tutkimuksen, keskustelun ja kiistan aiheena, mikä on herättänyt suurta kiinnostusta eri tiedonaloilla. Vuosien varrella Kultainen ruusu on jättänyt lähtemättömän jäljen yhteiskuntaan, ja se on vaikuttanut tapaamme ajatella, toimia ja suhtautua ympäröivään maailmaan. Tämän artikkelin kautta sukeltaamme Kultainen ruusu:n eri puoliin ja paljastamme sen merkityksen ja vaikutuksen jokapäiväiseen elämäämme.

Kultainen ruusu
Palkitaan Kultainen Ruusu
(Rose d’Or) on televisio-ohjelmille ja radio-ohjelmille myönnettävä palkinto
Maa Sveitsi
Ensimmäinen palkinto 1961

Kultainen Ruusu (joskus myös Montreux’n Kultainen ruusu, ransk. Rose d’Or) on televisio-ohjelmille ja radio-ohjelmille myönnettävä arvostettu kansainvälinen palkinto. Palkintoa on jaettu vuodesta 1961 lähtien. Kultainen Ruusu -palkinto jaetaan samannimisillä festivaaleilla (Rose d’Or Festival), jotka pidetään nykyään Sveitsin Luzernissa. Vuoteen 2003 asti festivaalit järjestettiin Montreux’ssä. Vuonna 2014 kilpailuun tuli mukaan myös radio.

Kultainen Ruusu -palkinnot jaetaan vuosittain kahdeksalle eri televisio-ohjelmatyypille:

Suomalaisten menestys

Palkittuja ohjelmia

Ruotsi on voittanut Kultaisen Ruusun muun muassa vuonna 1962 ohjelmalla Kaskad, ja Britannia ohjelmilla Mr. Bean (1990) ja Pop Idol (2002).

Aiheesta muualla