Kurt Schumacher

Nykymaailmassa Kurt Schumacher on aihe, joka herättää suurta kiinnostusta ja keskustelua eri alueilla. Kurt Schumacher:stä on tullut olennainen ja ajankohtainen aihe akateemisella alalla, työelämässä tai yhteiskunnassa yleensä. Mielipiteet tästä asiasta ovat erilaisia, ja siksi on tärkeää analysoida ja pohtia Kurt Schumacher:tä eri näkökulmista. Tässä artikkelissa tutkimme Kurt Schumacher:n eri puolia, sen vaikutuksia tänään ja mahdollisia tulevaisuuden skenaarioita. Samoin perehdymme sen synnyttämiin pohdiskeluihin ja keskusteluihin, jotta voimme tarjota kattavan ja rikastuttavan näkemyksen tästä aiheesta.

Kurt Schumacher

Curt (Kurt) Ernst Carl Schumacher (13. lokakuuta 1895 Culm, Länsi-Preussi, Saksan keisarikunta20. elokuuta 1952 Bonn, Länsi-Saksa) oli saksalainen poliitikko.

Schumacher osallistui vapaaehtoisena ensimmäiseen maailmansotaan. Hän haavoittui vaikeasti Venäjän Veikselin aluepiirissä, nykyisen Puolan alueella, joulukuussa 1914 ja hänen oikea kätensä oli amputoitava.[1]

Schumacher joutui olemaan lähes koko kansallisosialistisen Saksan 12-vuotisen ajan (1933-1945) keskitysleireissä, joissa häntä kidutettiin. Tämä vahingoitti hänen terveyttään, ja hänen vasen jalkansa jouduttiin amputoimaan syyskuussa 1948.[2]

Schumacher oli merkittävässä asemassa Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen jälleenrakentamisessa toisen maailmansodan jälkeen maan läntisillä miehitysvyöhykkeillä. Hän onnistui kohottamaan Saksan sosiaalidemokratian profiilia tuomitsemalla jyrkästi Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeellä toimineiden sosiaalidemokraattisten puoluejärjestöjen pakkoliittämisen vyöhykkeen kommunistien johtamaan Saksan sosialistiseen yhtenäisyyspuolueeseen 1946.

Schumacher toimi puolueensa puheenjohtajana vuodesta 1946 sekä ensimmäisillä Saksan liittopäivillä ryhmän puheenjohtajana ja samalla oppositiojohtajana vuodesta 1949 kuolemaansa saakka. Hänet koettiin usein vastavoimana liittokansleri ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Konrad Adenauerille, jotka molemmat lasketaan kuuluvaksi läntisen Saksan perustajahahmojen joukkoon.

Lähteet

  1. Bataillon Bansa (Ers.-Bataillon Infanterie-Regiments Nr. 21), 3. Kompagnie: Musk. Kurt Schumacher – Culm – verwundet; Preußische Verlustliste Nr. 142, s. 4709. Deutsche Verlustliste (5. Februar 1915). (saksaksi)
  2. Klimpel, Volker: ”Berühmte Amputierte”, Würzburger medizinhistorische Mitteilungen, 23. vsk., 2004, s. 323–. (saksaksi)