Léon Theremin

Tässä artikkelissa tutkimme kaikkia Léon Theremin:een liittyviä näkökohtia sen alkuperästä sen vaikutuksiin nyky-yhteiskunnassa. TARKASTAMME erilaisia ​​teorioita ja tutkimuksia, jotka ovat auttaneet ymmärtämään Léon Theremin:tä, sekä niiden merkitystä eri yhteyksissä taloudesta populaarikulttuuriin. Käsittelemme myös Léon Theremin:een liittyviä eettisiä ja moraalisia seurauksia ja sitä, miten ne ovat vaikuttaneet tapaan, jolla tätä aihetta käsitellään nykyään. Kattavan analyysin avulla pyrimme ymmärtämään Léon Theremin:n merkittävää roolia läpi historian ja kuinka se jatkaa maailmamme muokkaamista nykyisyydessä.

Léon Theremin esiintymässä vuonna 1927.

Léon Theremin (alk. Lev Sergejevitš Termen (ven. Лев Сергеевич Термен); 28. elokuuta (J: 15. elokuuta) 1896 Pietari3. marraskuuta 1993 Moskova) oli venäläinen keksijä.

Theremin keksi vuonna 1920 elektronisen soittimen, jonka hän nimesi itsensä mukaan thereminiksi (ven. терменвокс). Theremin siirtyi 1920-luvulla Yhdysvaltoihin, jossa hän soitti New Yorkin filharmonikkojen kanssa thereminiä. Theremin haki keksinnölleen patentin vuonna 1929.

Theremin palasi Neuvostoliittoon 1930-luvun loppupuolella ja joutui vangituksi.[1] 1970-luvulla hän opetti thereminin soittoa sisaruksensa lapsenlapselle Lidija Kavinalle (s. 1967). Kavinasta tuli sittemmin thereministi.

Vuonna 1991 Theremin palasi joksikin aikaa Yhdysvaltoihin. Hän kuoli Moskovassa vuonna 1993. Léon Thereminin elämästä on tehty dokumenttielokuva Theremin: An Electronic Odyssey (1993), joka valmistui ennen hänen kuolemaansa.

Lähteet

Kirjallisuutta