Lakotahin tasavalta

Tässä artikkelissa analysoimme Lakotahin tasavalta:tä, aihetta, joka on viime aikoina herättänyt suurta kiinnostusta. Lakotahin tasavalta on aihe, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion, koska se on merkityksellinen eri aloilla tieteestä populaarikulttuuriin. Lisäksi Lakotahin tasavalta on ollut lukuisten keskustelujen ja keskustelujen kohteena, mikä on osaltaan kasvattanut sen merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​Lakotahin tasavalta:een liittyviä näkökohtia sen alkuperästä ja kehityksestä sen nykyiseen vaikutukseen. Yksityiskohtaisen analyysin avulla yritämme valaista tätä aihetta ja tarjota täydellisemmän ja syvemmän käsityksen Lakotahin tasavalta:stä.

Lakotan tasavallan tavoittelemat rajat.

Lakotah tai Lakota on lakota-intiaanien kotimaaksi perustettu Yhdysvaltain sisällä sijaitseva valtio, joka käsittää tuhansia neliökilometrejä Pohjois-Dakotasta, Etelä-Dakotasta, Nebraskasta, Wyomingista ja Montanasta. Mikään valtio ei ole tunnustanut Lakotahin itsenäisyyttä.

Tausta

Joulukuussa 2007 joukko itseään nimellä Lakota Freedom Delegation kutsuvia intiaaneja esitti Washingtonissa Lakotahin itsenäisyysjulistuksen. Heidän mukaansa kyse ei ole Yhdysvalloista eroamisesta, sillä alue kuuluu Yhdysvaltojen 1800-luvulla allekirjoittamien sopimusten mukaan Lakota-intiaaneille, joten julistus vain vahvistaa ennestään laillisen suvereenisuuden. Ryhmän johtaja on Amerikan intiaanien kansalaisliikkeessä 1960- ja 1970-luvuilla vaikuttanut Russell Means.

Alue

Lakotahin rajoina ovat joet Yellowstone, North Platte ja Missouri. Alueen suurin kaupunki on Omaha Nebraskassa. Muita kaupunkeja ovat muun muassa Rapid City Etelä-Dakotassa ja Casper Wyomingissa.

Aiheesta muualla

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Republic of Lakotah