Lentävä lause

Nykyään Lentävä lause on aihe, joka kattaa monenlaisia ​​kiinnostuksen kohteita ja huolenaiheita ihmisille ympäri maailmaa. Poliittisista kysymyksistä teknologiseen kehitykseen Lentävä lause on aihe, josta on tullut olennainen osa modernia yhteiskuntaa. Sosiaalisen ja kulttuurisen dynamiikan nopean muutoksen myötä Lentävä lause on noussut entistä tärkeämmäksi jokapäiväisessä keskustelussa sekä päätöksenteossa henkilökohtaisella ja kollektiivisella tasolla. Tästä syystä on tärkeää tutkia Lentävä lause:n eri puolia ja ulottuvuuksia sekä ymmärtää sen vaikutus elämäämme ja ympäröivään maailmaan. Tässä artikkelissa tutkimme joitain Lentävä lause:n monista ulottuvuuksista ja pohdimme sen merkitystä nykyisessä kontekstissa.

Georg Büchmannin Geflügelte Worte, 19. painos, 1898

Lentävä lause on tunnettu fraasi, joka on alkanut elää omaa elämäänsä alkuperäisen asiayhteytensä ulkopuolella. Yleensä lentävät lauseet ovat alkuaan sitaatteja jonkun tunnetun henkilön puheesta tai tekstistä tai niitä ainakin väitetään sellaisiksi.

Monet lentävät lauseet ovat jopa vuosisatoja vanhoja. Useat klassiset lentävät lauseet ovat peräisin Rooman valtakunnan ajan kirjailijoilta, kuten Cicerolta ja Julius Caesarilta.[1]

Monista sarjakuvista ja televisio-ohjelmista on tarttunut käyttöön erilaisia sanontoja tai hokemia, esimerkkinä Simpsonit-televisiosarjan Homerin kuuluisa lausahdus D’oh!

Katso myös

Kirjallisuutta

  • Kivimäki, Arto: Carpe diem! Hauskaa ja hyödyllistä latinaa. (7. tarkistettu painos) Hämeenlinna: Karisto, 2000 (11. painos 2006). ISBN 951-23-4118-2
  • Kivimäki, Arto: Verba volant. Sanat lentävät. Hämeenlinna: Karisto, 2001. ISBN 951-23-4218-9
  • Polkunen, Marja-Liisa (toim.): Nota bene. Sitaatteja antiikin Roomasta. Helsingissä: Otava, 2003. ISBN 951-1-18558-6
  • Sinnemäki, Maunu (toim.): Lentävien lauseiden sanakirja. Helsingissä: Otava, 1989. ISBN 951-1-10962-6

Lähteet

  1. Lentävät lauseetViitattu 14.9.2024

Aiheesta muualla