Tässä artikkelissa tutkimme lisää Living Planet Programme:tä, aihetta, joka on kiinnittänyt sekä tutkijoiden, asiantuntijoiden että harrastajien huomion. Living Planet Programme on nykyään erittäin tärkeä aihe, ja sen merkitys ulottuu useille alueille tieteestä ja teknologiasta kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Tässä tekstissä analysoimme Living Planet Programme:een liittyviä eri näkökohtia sekä sen vaikutuksia nykymaailmaan. Sen alkuperästä sen kehitykseen, mukaan lukien sen vaikutus eri alueilla, tarkastelemme tätä kiehtovaa aihetta yksityiskohtaisesti ja löydämme monia puolia, jotka tekevät siitä niin merkityksellisen nykyään.
Living Planet Programme (LPP) [1] (kirj. suom. elävä planeetta ohjelma) on ESA:n Maan kaukokartoitus -ohjelma, jota hoitaa Earth Observation Programmes Directorate. LPP koostuu kahdesta luokasta satelliitteja. Earth Explorers -satelliitit ovat ensisijaisesti tieteellisiä ja Earth Watch ensisijaisesti operationaalisia esimerkiksi sääsatelliitteja.
Satelliitit
Marraskuussa 2015 neljä Earth Explorer -satelliittia on kiertoradalla ja toiminnassa. Kaikkiaan satelliitteja on hyväksytty toteutettavaksi 8 kappaletta ja 9. on suunnitteilla.
4 toteutunutta satelliittia ovat:
GOCE – Gravity Field and Steady-State Ocean Circulation Explorer; Maan painovoiman ja valtamerien merivirtauksien mittausta; laukaistiin 17. maaliskuuta 2009.[2]
SMOS – Soil Moisture and Ocean Salinity satellite[3][4]; merten suolaisuuden ja maaperän kosteuden tutkimusta; laukaistiin 2. marraskuuta 2009.[5]
CryoSat; tutkii Maan jääpeitettä; CryoSat-1:n laukaisu epäonnistui 2005 kantoraketti SS-19 Rockotin vian vuoksi. Korvaava kopio CryoSat-2 laukaistiin onnistuneesti 8. huhtikuuta 2010 Dnepr-kantoraketilla.
Swarm; 3 satelliitin kokonaisuus, joka tutkii Maan magneettikenttää[6]; laukaistiin 22. marraskuuta 2013.[7]
↑Drinkwater, Mark; Kerr, Yann; Font, Jordi; Berger, Michael: Exploring the Water Cycle of the ‘Blue Planet’: The Soil Moisture and Ocean Salinity (SMOS) mission. ESA Bulletin, February 2009, nro 137, s. 6–15. European Space Agency. Artikkelin verkkoversio.
↑Jonathan Amos: European water mission lifts off. Määritä julkaisu!2 November 2009. BBC News. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 2.11.2009.
↑ abde Selding, Peter B.: Cost, Schedule Woes on 2 Lidar Missions Push ESA To Change Contract Procedures. Määritä julkaisu!22 May 2015. Spacenews. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 3 October 2015.
↑de Selding, Peter B.: Panel Endorses Vegetation Fluorescence Mapper for ESA’s Earth Explorer Program. Määritä julkaisu!25 September 2015. Spacenews. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 3 October 2015.
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista. Alkuperäinen artikkeli: en – Living Planet Programme