Lucius Julius Caesar (konsuli 90 eaa.)

Nykymaailmassa Lucius Julius Caesar (konsuli 90 eaa.) on herättänyt suurta kiinnostusta sen merkityksen vuoksi yhteiskunnan eri alueilla. Sekä yhteiskuntatieteissä että tekniikassa Lucius Julius Caesar (konsuli 90 eaa.) on noussut keskustelun ja keskustelun aiheeksi, joka on herättänyt erilaisia ​​mielipiteitä eri alojen asiantuntijoiden keskuudessa. Lisäksi Lucius Julius Caesar (konsuli 90 eaa.) on vaikuttanut merkittävästi ihmisten jokapäiväiseen elämään ja vaikuttanut heidän päätöksiinsä ja käyttäytymistään. Näistä syistä on tärkeää analysoida yksityiskohtaisesti, mikä rooli Lucius Julius Caesar (konsuli 90 eaa.):llä on nykyään ja miten se muokkaa tulevaisuutta eri yhteyksissä. Tässä artikkelissa tutkimme Lucius Julius Caesar (konsuli 90 eaa.):n eri ulottuvuuksia ja sen merkitystä nyky-yhteiskunnassa.

Lucius Julius Caesar (noin 135 eaa. – 87 eaa.) oli roomalainen poliitikko. Hän oli diktaattori Julius Caesarin isän setä. Lucius oli konsulina vuonna 90 eaa.

Lucius Julius Caesarin tiedetään yrittäen päästä kvestoriksi vuonna 100 eaa., mutta hän epäonnistui. Kuitenkin hän oli preettorina vuonna 94 eaa. ja tämän jälkeen Macedonian provinssin maaherrana. Palattuaan Roomaan hänet valittiin vuoden 90 eaa. konsuliksi. Vuonna 91 eaa. puhkesi liittolaissota ja Luciuksen veljenpoika konsuli Sextus Julius Caesar kuoli taistelussa samnilaisia vastaan. Seuraavana vuonna Lucius kukisti samnilaiset ja esitti uuden lain Lex Julian, jonka mukaan kaikki kaupungit, jotka eivät vielä sotineet Roomaa vastaan, saivat kansalaisoikeudet. Tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi, ja seuraavana vuonna Lex Plautia Papirian mukaan kaikki, jotka lopettivat sodan Roomaa vastaan, saivat kansalaisoikeudet. Lucius valittiin tämän jälkeen kensoriksi. Hänen tehtäviinsä kuului uusien kansalaisten järjestäminen äänestyspiireihin.

Liittolaissotaa seurasi Mariuksen ja Sullan välinen kamppailu. Kun Sulla viimein lähti sotimaan Pontoksen Mithridates IV:tä vastaan vuonna 87 eaa., palasivat Mariuksen kannattajat Roomaan ja Lucius kuoli seuranneessa yhteenotossa. Myös Luciuksen veli Gaius Julius Caesar Strabo surmattiin.

Edeltäjä:
Sextus Julius Caesar ja Lucius Marcius Philippus
Rooman konsuli
yhdessä Publius Rutilius Lupuksen kanssa
Seuraaja:
Gnaeus Pompeius Strabo ja Lucius Porcius Cato
Edeltäjä:
Gnaeus Domitius Ahenobarbus ja Lucius Licinius Crassus
Kensori
yhdessä Publius Licinius Crassus Diveksen kanssa
Seuraaja:
Lucius Marcius Philippus ja Marcus Perperna

Lähteet