Lujaurtunturit

Tässä artikkelissa käsittelemme ongelmaa Lujaurtunturit:stä, joka on saanut suurta merkitystä viime vuosina. Lujaurtunturit on aihe, joka on herättänyt asiantuntijoiden ja suuren yleisön kiinnostusta, koska se vaikuttaa yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Tässä artikkelissa tutkimme Lujaurtunturit:n eri puolia sen alkuperästä sen nykyisiin vaikutuksiin. Samoin analysoimme erilaisia ​​näkökulmia ja lähestymistapoja, joita on kehitetty tämän aiheen ympärille, jotta voimme tarjota laajan ja täydellisen näkemyksen Lujaurtunturit:stä. Tämä on epäilemättä jännittävä aihe, joka lupaa synnyttää rikastuttavaa keskustelua ja valaista peruskysymyksiä nykyisen todellisuuden ymmärtämiseksi.

Lujaurtunturit (myös suom. Luujärventunturit[1], ven. Ловозе́рские ту́ндры, Lovozerskije tundry, kiltinänsaameksi Lujaururt [2]) ovat joukko tuntureita lähellä Revdan taajamaa Kuolan niemimaan länsiosassa Venäjällä. Lujaurtuntureista on vaikea erottaa yksittäisiä tuntureita vaan se on pikemminkin varsin tasainen ylänkö 400–1 000 metriä merenpinnan yläpuolella. Lujaurtuntureilla ja Hiipinätuntureilla on samankaltainen geologia ja ne ovat molemmat noin 350 miljoonaa vuotta vanhoja.[3]

Aiheesta muualla

  • Matti Pellinen: Lovozero tundra Suomen luonnonsuojeluliitto. Viitattu 25.8. 2007. (englanniksi)

Lähteet

  1. Kuolan katolla: Jyrkkien Hiipinä- ja Luujärventunturien valkea kauneus häikäisee Julkaistu: 14.4.2007 lehdessä osastolla Meno & Paluu. Helsingin Sanomat. Viitattu 11.2. 2008.
  2. Lovozerskie Tundry, gory / Ловозерские Тундры, горы / Lovozerskiye Tundry, gory EKI:n KNAB-tietokanta. Viitattu Luettu=25.8. 2007.
  3. Dr.Wilfried Steffens: Lovozero koeln.netsurf.de. Arkistoitu 29.9.2007. Viitattu 26.8. 2007. (englanniksi)