Lærdalin tunneli

Tässä artikkelissa perehdymme Lærdalin tunneli:n kiehtovaan maailmaan. Kautta historian Lærdalin tunneli:llä on ollut keskeinen rooli yhteiskunnassa ja se on vaikuttanut ihmisten elämään eri tavoin. Alkuperäistään nykypäivään Lærdalin tunneli on ollut kiehtovan, tutkimuksen ja keskustelun kohteena, ja se on luonut loputtomia mielipiteitä ja näkökulmia, jotka rikastavat ymmärrystämme tästä aiheesta. Tämän syvällisen ja yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkimme Lærdalin tunneli:n tärkeimpiä näkökohtia, syventyen sen historialliseen merkitykseen, sen nykyaikaisiin vaikutuksiin ja sen meille tarjoamiin tulevaisuudennäkymiin. Valmistaudu lähtemään löytö- ja tiedonmatkalle Lærdalin tunneli:stä!

Lærdalstunnelen
Tunnelin eteläinen suuaukko.
Tunnelin eteläinen suuaukko.
Alkupiste Aurland
Loppupiste Lærdal
Maa Norja
Koordinaatit 60°58′19″N, 07°22′06″E
Avattu 27. marraskuuta 2000
Pituus 24,5 km
Ajokaistoja 2

Lærdalin tunneli (norj. Lærdalstunnelen) on Norjan ja maailman pisin maantietunneli. Se on 24,5 kilometriä pitkä ja sijaitsee Sognin ja Fjordanen läänissä Aurlandin ja Lærdalin välillä. Tunneli on kaksikaistainen ja osa eurooppatietä E16.

Tunnelin rakentaminen aloitettiin vuonna 1995, ja se otettiin käyttöön marraskuussa 2000. Tunneli maksoi 930 miljoonaa kruunua.[1]

Tunneliin on louhittu kolme luolaa, jotka toimivat levähdyspaikkoina.

Yksi tunnelin kolmesta luolasta.

Lähteet

  1. Lærdalstunnelen Fjordnorway.com. Arkistoitu 28.1.2021. Viitattu 1.8.2009. (englanniksi)