Tässä artikkelissa tutkimme Magneettivuo:tä eri lähestymistavoista, analysoimme sen monia puolia ja käsittelemme erilaisia tähän aiheeseen liittyviä kysymyksiä. _Var1 on tämän päivän yhteiskunnassa erittäin tärkeä aihe, ja tämän mukaisesti perehdymme sen merkitykseen, seurauksiin ja vaikutuksiin eri alueilla. Yksityiskohtaisen analyysin avulla pyrimme ymmärtämään paremmin Magneettivuo:tä ja tarjoamaan kattavan näkökulman, jonka avulla lukija voi syventyä tähän jännittävään aiheeseen.
Magneettivuo (tunnus Φ tai täsmällisemmin erotuksena muusta vuosta ΦB tai ΦM) on magnetismin määrää kuvaava suure, magneettivuon tiheyden vuo tietyn pinnan läpi. Magneettivuon yksikkö SI-järjestelmässä on weber (1 Wb = 1 V·s = 108 Mx). Magneettivuo ilmaisee pinnan läpi kulkevien magneettikentän kenttäviivojen lukumäärän, kun magneettivuon tiheys ilmaisee niiden tiheyden[1].
Yleisesti magneettivuo pinnan A läpi saadaan magneettivuon tiheyden B pintaintegraalina[2][3]
Mikäli magneettivuon tiheys on vakio ja vektori B muodostaa kulman tasopinnan A normaalivektorin kanssa, magneettivuo saadaan kaavasta[2]
Kelan sisällä magneettivuo on verrannollinen itseisinduktanssiin L, virtaan I ja kierrosten lukumäärään N seuraavasti:
Gaussin laki magneettikentille (Maxwellin II laki) integraalimuodossa esitettynä kertoo, että magneettivuo jokaisen umpinaisen pinnan läpi häviää[1]:
Laki voidaan esittää myös differentiaalimuodossa, jonka mukaan magneettivuon tiheyden lähteisyys kaikkialla on nolla[1]:
Esitettynä differentiaalimuodossa laki siis lausuu, että magneettisia monopoleja ei ole ja integraalimuodossa, että kenttäviivoilla ei ole alkua eikä loppua vaan ne ovat umpinaisia silmukoita [1].