Malmin uimahalli:n maailmasta löydämme monia kiehtovia näkökohtia, jotka kutsuvat meidät tutkimaan, analysoimaan ja ymmärtämään. Malmin uimahalli on jännittävä aihe, joka kattaa laajan valikoiman tieteenaloja ja tutkimusaloja ja tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia niille, jotka haluavat syventää sen osaamista. Olipa Malmin uimahalli historiassa, tieteessä, tekniikassa, kulttuurissa tai millä tahansa muulla alalla, sen vaikutus ja merkitys on kiistaton. Tässä artikkelissa perehdymme Malmin uimahalli:n kiehtovaan maailmaan ja tutkimme sen alkuperää, kehitystä ja vaikutuksia nykymaailmaan. Liity kanssamme tälle Malmin uimahalli:n löytämisen ja oppimisen matkalle.
Malmin uimahalli eli Urheiluhallit Malmi on Helsingin Ala-Malmilla sijaitseva uimahalli. Hallissa on 25 m uima-allas, opetusallas, pieni virkistysallas, jossa hierovia vesisuihkuja, kylmävesiallas, kahluuallas ja ulkokahluuallas[1]. Normaalin saunan lisäksi hallissa on höyrysauna. Uimahallin yhteydessä on kahvila, kuntosali, solarium ja kesäaikaan myös aurinkoterassi.[2]
Vuonna 1983 valmistuneen Malmin uimahallin ovat suunnitelleet arkkitehdit Risto Kauria ja Risto Turtola. Kolmikerroksinen rakennus on julkisivuiltaan pääosin valkoista kalkkihiekkatiiltä. Ulkoalue on maastonmuodoltaan pengerretty monine viheralueineen ja ulkoaltaineen.[3] Uimahallin omistaa Urheiluhallit Oy, jonka enemmistöomistaja on Helsingin kaupunki[4]. Hallin peruskorjaus valmistui vuonna 2014[5].
Malmin uimahallin yhteyteen rakennetaan maauimala ja pysäköintitalo nykyisen pysäköintikentän tilalle vuosien 2024-2025 aikana. Hanke toteutetaan niin, että uimahallin tilat tulevat olemaan auki rakennusaikana.[6][7] Uudet rakennukset tulevat olemaan alkuperäistä hallirakennusta huomattavasti kookkaampia ja tummapintaisia, ja niiden myötä hallin eteläpuolitse kulkevan Teerenpelinpolun puurivistö kaadetaan[3].