Mariposa Monarcan biosfäärialue

Tässä artikkelissa aiomme tutkia yksityiskohtaisesti Mariposa Monarcan biosfäärialue:tä ja sen vaikutuksia elämämme eri osa-alueisiin. Mariposa Monarcan biosfäärialue on viime vuosina herättänyt suurta mielenkiintoa ja sen merkitys on näkynyt lukuisissa tutkimuksissa ja tutkimuksissa. Mariposa Monarcan biosfäärialue:llä on perustavanlaatuinen rooli, jota emme voi sivuuttaa sen sosiaalisesta vaikutuksesta sen merkitykseen teknologian alalla. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten Mariposa Monarcan biosfäärialue on kehittynyt ajan myötä ja miten se edelleen muokkaa ympäristöämme nykyään. Lisäksi tutkimme Mariposa Monarcan biosfäärialue:n eettisiä ja moraalisia seurauksia sekä mahdollisia tulevaisuudennäkymiä, jotka avautuvat, kun löydämme lisää tästä ilmiöstä.

Monarkkien parveilua

Mariposa Monarcan biosfäärialue on biosfäärialue ja Unescon maailmanperintökohde Meksikossa. Se sijaitsee Michoacánin ja Estado de Méxicon osavaltioiden alueella ja se on pinta-alaltaan 562,59 neliökilometriä. Suojelualue perustettiin erityisesti suojelemaan monarkkiperhosten vaellusta. Alueella esiintyy vaellusaikana jopa miljardi perhosta.

Luonto

Mariposa Monarcan biosfäärialue sijaitsee vulkaanisella vuoristoalueella keskisessä Meksikossa. Alueen tärkein puu meksikonpihta. Putkilokasveja on löydetty alueelta 493 lajia ja sieniä 49 lajia.[1] Lintuja Mariposa Monarcassa elää 132 lajia, ja lisäksi esimerkiksi ainakin kolme kotoperäistä salamanterilajia.[2]

Miljoonat monarkkiperhoset saapuvat Mariposa Monarcaan talvehtimaan laajalta alueelta Pohjois-Amerikasta. Viiden kuukauden ajan alue on punaisena monarkkiperhosista, kunnes maaliskuun lopussa eloonjääneet yksilöt laskeutuvat vuorilta parittelemaan. Tämän jälkeen ne lentävät 1 500 kilometriä Kalifornianlahdelle munimaan, minkä jälkeen ne kuolevat.[2]

Lähteet

  1. Advisory Body Evalution: Monarch Butterfly Biosphere Reserve (pdf) (s. 1) World Heritage Centre. United Nations. Viitattu 17. elokuuta 2009. (englanniksi)
  2. a b Advisory Body Evalution: Monarch Butterfly Biosphere Reserve (pdf) (s. 2) World Heritage Centre. United Nations. Viitattu 17.8.2009. (englanniksi)