Metsäkonkola

Nykyään Metsäkonkola on erittäin tärkeä aihe nyky-yhteiskunnassa. Metsäkonkola:n vaikutus on levinnyt kaikille elämänalueille politiikasta populaarikulttuuriin. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Metsäkonkola:n eri puolia ja sen vaikutusta elämäämme. Analysoimme sen alkuperästä nykyiseen vaikutukseensa, kuinka Metsäkonkola on muokannut maailmaa, jossa elämme. Lisäksi tarkastelemme Metsäkonkola:n eri näkökulmia ja sitä, miten se on kehittynyt ajan myötä. Epäilemättä Metsäkonkola on edelleen keskustelun ja kiinnostuksen aihe tänään, ja on ratkaisevan tärkeää ymmärtää sen vaikutukset elämäämme.

Metsäkonkola on kylä Salossa entisen Halikon kunnan keskiosassa. Kylässä sijaitsee vain Metsä-Konkolan maatila. Muutoin kyläalueella on metsäisiä mäkiä, joiden välisissä laaksoissa on peltoja ja niittyjä. Metsäkonkolan eteläosassa virtaa Kuohaoja.

Metsäkonkola esiintyy ensimmäisen kerran 1600-luvun lopun Angelniemen rippikirjassa, vaikkei kylä ole Angelnimeen kuulunutkaan. Todennäköisesti Metsäkonkola on Konkolan tytärkylä, jonka rajat määriteltiin tarkasti vasta myöhäisessä isojaossa vuonna 1787. Kylän ainoa lohkotila oli vuonna 1925 perustettu Juonkallio, joka on nyttemmin hylätty.[1]

Lähteet

  1. Halikon kulttuuriympäristö ja arvot, s. 118. (Sarakum-projekti) Turun maakuntamuseo, 2005.