Myrtóonmeri

Tässä artikkelissa aiomme tutkia yksityiskohtaisesti Myrtóonmeri:tä ja sen vaikutusta tämän päivän yhteiskuntaan. Myrtóonmeri on ollut sen alkuperästä nykypäivän merkityksellisyyteen asti keskustelun ja analyysin kohteena useilla eri aloilla. Olipa hänen panoksensa tieteen, politiikan, tekniikan tai taiteen alalla, Myrtóonmeri on jättänyt lähtemättömän jäljen historiaan. Seuraavilla riveillä tarkastelemme sen eri puolia ja sitä, kuinka se on muokannut maailmaa, jossa elämme. Lisäksi keskustelemme Myrtóonmeri:n vaikutuksista tulevaisuudessa ja kuinka se vaikuttaa tuleviin sukupolviin. Liity kanssamme tälle matkalle ymmärtääksesi paremmin Myrtóonmeri:n vaikutusta yhteiskuntaamme.

Myrtóonmeri
Μυρτώο Πέλαγος
Myrtóonmeri satelliittikuvassa.
Myrtóonmeri satelliittikuvassa.

{{{alt}}}
Myrtóonmeri
Koordinaatit 36°56′N, 23°47′E
Valtio Kreikka Kreikka
Merialue Egeanmeri, Välimeri

Myrtóonmeri (kreik. Μυρτώο Πέλαγος, Myrtóo Pélagos; myös Myrtoanmeri) on merialue Egeanmeren länsiosassa Kreikassa. Se käsittää Kykladien saarten ja Peloponnesoksen niemimaan väliin jäävän vähäsaarisen alueen. Pohjoisessa merialue yhtyy Saroninlahteen ja etelässä Kreetanmeren länsiosaan.

Myrtóonmerta ja Falkonéran saari laivasta nähtynä.

Kreikkalaisessa mytologiassa meren nimi on peräisin Myrtiloksesta, jonka vihastunut Pelops heitti mereen. Toisaalta nimi yhdistetään johonkin Myrto-nimiseen neitoon.

Myrtóonmeren saariin kuuluvat muun muassa pienet Falkonéra ja Velopoúla. Merialueen pohjoislaidalla Peloponnesoksen niemimaan rannikon edustalla sijaitsevat Argo-Saronisiin saariin kuuluvat Spétses, Spetsopoúla, Dokós ja Hydra. Kykladeista merialueen itälaidalla ovat muun muassa Kýthnos, Sérifos, Antímilos ja Mílos.

Aiheesta muualla