Nälkämäki

Tässä artikkelissa Nälkämäki:stä tutkimme erilaisia ​​näkökulmia ja näkökulmia tähän laajaan ja merkitykselliseen aiheeseen nyky-yhteiskunnassa. Sen alkuperästä ja evoluutiosta sen vaikutuksiin arkielämän eri osa-alueilla perehdymme yksityiskohtaiseen analyysiin, jonka avulla voimme ymmärtää paremmin Nälkämäki:n sisältämiä useita ulottuvuuksia. Pyrimme tutkimuksen ja pohdinnan avulla valaisemaan näkökohtia, jotka ovat vähän tunnettuja tai joista keskustellaan, rikastaaksemme ymmärrystämme Nälkämäki:stä ja sen vaikutuksista nykymaailmaan.

Nälkämäki
Kirjailija Kalle Päätalo
Kieli suomi
Kustantaja Gummerus
Julkaistu 1967
Sivumäärä 557
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Nälkämäki on Kalle Päätalon kirjoittama romaani. Teos on ilmestynyt vuonna 1967 Gummeruksen kustantamana.[1]

Kirjan tapahtumat

Talousaliupseeri Matti Lieko ottaa vastaan tehtävänsä Siiranmäen vankileirillä Karjalankannaksella. Lieko kauhistuu leirin inhimillistä hätää ja kurjuutta. Hänen on ratkaistava, auttaako hän vankeja määräysten vastaisesti vai pysyykö turvallisten pykälien suojeluksessa ja antaa vankien nääntyä nälkään. Liekossa nousee esiin ihmisyys ja inhimillisyys. Leirin aikana Lieko kasvaa sisäisesti ja oppii paljon niin muista kuin itsestään.

Teoksen taustaa

Teos on kirjoitettu aika totuudenmukaisesti alikersantti Kalle Päätalosta itsestään, tosin romaanitaiteellisesti muutettuna. Teoksen tapahtumat sijoittuvat aikajaksollisesti Iijoki-sarjan romaanien Tuulessa ja tuiskussa ja Tammerkosken sillalla väliin.

Lähteet