Olli-Pekka Moisio

Tämä artikkeli käsittelee aihetta Olli-Pekka Moisio, joka on herättänyt suurta kiinnostusta ja keskustelua nyky-yhteiskunnassa. Olli-Pekka Moisio on aihe, joka on merkinnyt ennen ja jälkeen tapaa, jolla ymmärrämme nykyistä maailmaa, koska se on synnyttänyt eriäviä mielipiteitä ja herättänyt erilaisia ​​kiistoja. Tämän kirjoituksen aikana perehdymme Olli-Pekka Moisio:een liittyviin eri näkökohtiin, analysoimme sen vaikutuksia, seurauksia ja mahdollisia ratkaisuja. Samoin esitetään erilaisia ​​näkökulmia Olli-Pekka Moisio:n täydellisen ja rikastuttavan ymmärtämisen saavuttamiseksi.

Olli-Pekka Moisio (s. 20. lokakuuta 1972[1] ) on suomalainen filosofi, yhteiskuntatieteiden tohtori, dosentti Tampereen yliopistossa. Hän on opiskellut ja työskentelee yliopistonlehtorina yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella Jyväskylän yliopistossa.

Hän valmistui Jyväskylän yliopistossa Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselta vuonna 2001 ensin yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja samana vuonna yhteiskuntatieteiden lisensiaatiksi aiheena Toivon kritiikki: Max Horkheimerin täysin toisen kaipuu kriittisen teorian motivoivana elementtinä. Hän väitteli vuonna 2009 aiheena Essays on Radical Educational Philosophy.[2]

Moisio on julkaissut ahkerasti Karl Marxista, kriittisestä teoriasta, kriittisestä pedagogiikasta sekä moraalifilosofiasta. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt erityisesti Frankfurtin koulukunnan perustajahahmon Max Horkheimerin kriittisen teorian ja juutalaisen ajattelun välisen suhteen tarkasteluun.

Moisio on päätoimittajana Sense Publishers -kustantamon kansainvälisessä kriittistä teoriaa ja pedagogiikkaa käsittelevässä kirjasarjassa Perspectives of Critical Theory and Education sekä Jyväskylän yliopiston Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen SoPhi-kirjasarjassa.

Teokset

Käännöstöitä

  • Horkheimer, Max: Välineellisen järjen kritiikki. (Eclipse of reason, 1947.) Suomentaneet Olli-Pekka Moisio ja Veikko Pietilä. Klassikko-sarja. Tampere: Vastapaino, 2008. ISBN 978-951-768-189-6.

Lähteet

  1. Curriculum vitae (pdf) academia.edu. Viitattu 19.4.2015.
  2. Aikuiskasvatus.fi (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla