Nykymaailmassa Operaatioanalyysi:stä on tullut jatkuvan kiinnostuksen ja keskustelun aihe. Tekniikan ja globalisaation myötä Operaatioanalyysi on ottanut merkittävän roolin modernissa yhteiskunnassa. Taloudellisista vaikutuksistaan kulttuuriin ja politiikkaan Operaatioanalyysi on synnyttänyt ristiriitaisia mielipiteitä ja se on ollut lukuisten tutkimusten ja tutkimusten kohteena. Tässä artikkelissa tutkimme Operaatioanalyysi:n eri puolia ja ulottuvuuksia analysoimalla sen vaikutuksia eri alueilla ja sen kehitystä ajan myötä.
Tähän artikkeliin tai sen osaan on merkitty lähteitä, mutta niihin ei viitata. Älä poista mallinetta ennen kuin viitteet on lisätty. Voit auttaa Wikipediaa lisäämällä artikkelille asianmukaisia viitteitä. Lähteettömät tiedot voidaan kyseenalaistaa tai poistaa. |
Osa artikkelisarjaa |
Talous |
---|
![]() |
Operaatioanalyysi on toisen maailmansodan loppuvaiheissa 1944–1945 kehittynyt suunnittelun menetelmä, jonka tarkoituksena oli optimoida Yhdysvaltain ilmavoimien ja Kuninkaallisten ilmavoimien douhetistinen, strateginen ilmapommitustoiminta optimaalisesti Suur-Saksan valtakunnan alueelle. Koska kyse oli logistisesta suunnittelusta, siitä tuli toisen maailmansodan jälkeen myös liiketaloustieteellinen laskentatoimen osa-alue, jolla pyrittiin parantamaan tavaroiden markkinointiin liittyvää jakeluverkostoa. Operaatioanalyysissä käytetään matemaattisina apuvälineinä muun muassa lineaarista optimointia, peliteoriaa ja jonoteoriaa.