Tässä artikkelissa tutkimme PAAMS:n vaikutusta nyky-yhteiskuntaan. Syntymisestään lähtien PAAMS on synnyttänyt loputtomia keskusteluja ja pohdiskeluja eri aloilla politiikasta populaarikulttuuriin. Tässä mielessä pyrimme ymmärtämään, kuinka PAAMS on muokannut tapaamme ajatella, toimia ja suhtautua ympäröivään maailmaan. Näillä sivuilla analysoimme eri näkökohtia, jotka liittyvät PAAMS:een, paljastaen sen merkityksen nykyisellä alalla ja sen ennusteen tulevaisuuteen. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota kattava näkemys aiheesta ja tarjota lukijalle tarvittavat työkalut PAAMS:n vaikutuksen ymmärtämiseen ja pohtimiseen ympäristössämme.
PAAMS eli Principal Anti Air Missile System on ranskalais-italialais-brittiläinen ilmatorjuntaohjushanke. Järjestelmän päätoimittaja on yhteenliittymä EUROPAAMS, jonka taustalla ovat aseyhtiöt Eurosam (66 % omistusosuudella) ja MBDA:n tytäryhtiö UKAMS (33 % osuus). Koska MBDA omistaa myös Eurosamista 66 % osuuden, sen kokonaisosuus EUROPAAMS:issa kohoaa 77 prosenttiin. Järjestelmän tutkan toimittaja Thales Group omistaa Eurosamista loput 33 %. Elektroniikka on BAE Systemsiltä, joka on yksi MBDA:n omistajista. Britannian laivasto käyttää järjestelmästä nimeä Sea Viper.
PAAMS on tarkoitettu merivoimien alusten ja niiden suojaamien muiden alusten ilmatorjuntaan. Järjestelmällä voidaan torjua ilma-alusten ohella myös ohjuksia. Järjestelmää voidaan käyttää myös rannikolla lähellä rantaa olevien maakohteiden ilmapuolustukseen.
PAAMS oli tarkoitettu monikansallisena yhteistyönä kehitettäviin Horizon-luokan fregatteihin. Britannia vetäytyi vuonna 1999 yhteisestä alushankkeesta sen asetettua sille muista poikkeavia vaatimuksia ja ryhtyi kehittämään omaa kansallista alushankettaan (Daring-luokan hävittäjä).
Molemmat versiot on liitetty BAE Systems Insyte/Thalesin S1850M-tutkaan.