Pankkisilta

Nykymaailmassa Pankkisilta:stä on tullut olennainen kiinnostava aihe eri alueilla. Tieteestä kulttuuriin Pankkisilta on vaikuttanut merkittävästi yhteiskuntaan synnyttäen keskustelua, tutkimusta ja syvällisiä pohdiskeluja. Maailmanlaajuisella ulottuvuudellaan Pankkisilta on kiinnittänyt asiantuntijoiden ja suuren yleisön huomion, ja siitä on tullut keskeinen keskustelu- ja analyysipiste akateemisella, sosiaalisella, poliittisella ja taloudellisella alalla. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​näkökulmia Pankkisilta:een ja käsittelemme sen merkitystä, vaikutuksia ja seurauksia eri yhteyksissä.

Pankkisilta.

Pankkisilta[1] (ven. Ба́нковский мост, Bankovski most) on Gribojedovin kanavan ylittävä jalankulkusilta Pietarin keskustassa Venäjällä. Se on saanut nimensä lähellä sijaitsevasta entisestä pankkirakennuksesta[2] (nykyinen Pietarin valtiollinen talousyliopisto).

Vuosina 1825–1826 rakennetun sillan on suunnitellut Wilhelm von Traitteur. Sen molempia päätyjä reunustavat kuvanveistäjä Pavel Sokolovin tekemät griippipatsaat. Alkuperäinen riippusilta korvattiin metallisella rakenteella vuosina 1951–1952. Sillan pituus on 25,2 metriä ja leveys 1,9 metriä.[3]

Lähteet

  1. Leningrad: rakennushistoriallisia muistomerkkejä, taidemuseoita, esikaupunkien palatseja ja puistoja: opaskirja, s. 171. Leningrad: Aurora, 1985.
  2. Sankt-Peterburg. Petrograd. Leningrad: Entsiklopeditšeski spravotšnik, s. 77. Moskva: Bolšaja Rossijskaja Entsiklopedija, 1992. ISBN 5-85270-037-1
  3. Entsiklopedija Sankt-Peterburga encspb.ru. Viitattu 8.4.2010. (venäjäksi)

Aiheesta muualla