Nykyään Pasianssi on aihe, joka on saanut yhä enemmän merkitystä yhteiskunnassamme. Pasianssi on osoittautunut yleisen mielenkiinnon kohteena joko sen vaikutuksen vuoksi ihmisten jokapäiväiseen elämään, populaarikulttuuriin tai merkitykseen ammattialalla. Ajan myötä Pasianssi jatkaa kehittymistään ja tarjoaa uusia haasteita, mahdollisuuksia ja kysymyksiä niille, jotka haluavat syventyä sen tutkimukseen. Tässä artikkelissa tutkimme joitain Pasianssi:n keskeisiä näkökohtia ja sen vaikutuksia elämämme eri osa-alueisiin sekä sen merkitystä nykyään.
Pasianssit ovat yksin pelattavia korttipelejä, joissa korttipakasta otetaan kortti kerrallaan ja yritetään koota ne tietyllä tavoin. Kun tämä on onnistunut, peli on ”mennyt läpi”.[1]
Pelin suomenkielinen nimi tulee sen ranskankielisestä nimestä patience , joka tarkoittaa kärsivällisyyttä. Peli ei alun perin ole kuitenkaan ranskalainen, mutta se tuli suosituksi Ranskassa 1800-luvun alkupuoliskolla. Kirjallisuudessa pasianssiin on viitattu jo 1700-luvulla, mutta peli lienee tätä huomattavasti vanhempi.
Ehkä yleisin pasianssipeli on Klondike-pasianssi. Siinä tarkoituksena on järjestää kortit maittain ja suuruusjärjestykseen. Toinen varsinkin tietokonepelinä suosittu pasianssi on Spider.
Pasiansseista on tehty myös runsaasti tietokonepelejä, kuten Microsoft Windowsin oletuspasianssit, PySol tai useiden Linux-jakeluiden mukana tuleva AisleRiot.