Pinta (laiva)

Aihe Pinta (laiva) on epäilemättä aihe, joka herättää suurta kiinnostusta ja jolla on merkittävä vaikutus tämän päivän yhteiskuntaan. Pinta (laiva) on ollut useiden vuosien ajan keskustelun, tutkimuksen ja pohdinnan kohteena eri aloilla, koska sen merkitys kattaa poliittiset, sosiaaliset, kulttuuriset, taloudelliset ja ympäristölliset näkökohdat. Kautta historian Pinta (laiva) on ollut erilaisten tulkintojen ja lähestymistapojen kohteena, mikä on osoittanut sen monimutkaisuuden ja merkityksen ihmiskunnalle. Tässä artikkelissa perehdymme Pinta (laiva):n maailmaan analysoidaksemme sen vaikutuksia ja vaikutusta tämän päivän yhteiskuntaan.

Pintan replika.

Pinta oli nopein Kristoffer Kolumbuksen ensimmäisellä, vuonna 1492 Atlantin poikki länteen suuntautuneella matkalla käytetyistä purjelaivoista.

Pinta oli karaveli-tyyppinen purjealus ja pienempi kuin Santa María. Pintan pituus oli 20 metriä ja leveys 7 metriä. Miehistönä siinä oli 26 miestä. Pintan kapteenina toimi Martín Alonso Pinzón. Pintan miehistöön kuulunut Rodrigo de Triana näki ensimmäisenä Uuden maailman 12. lokakuuta 1492.[1]

Muut Kolumbuksen ensimmäisen tutkimusmatkan purjealukset olivat Santa María ja Niña.

Lähteet

Aiheesta muualla