Praiano

Praiano:n maailmassa on aina ollut suurta kiinnostusta ja loputonta uteliaisuutta. Muinaisista ajoista lähtien Praiano on herättänyt ihmiskunnan huomion joko sen mysteerin, merkityksen, vaikutuksen tai ylivoimaisuuden vuoksi. Riippumatta ajasta, paikasta tai kulttuurista, Praiano on ollut perustavanlaatuinen rooli ihmisten elämässä ja vaikuttanut tapoihin, uskomuksiin, päätöksiin ja tekoihin. Tässä artikkelissa tutkimme syvällisesti Praiano:n kiehtovaa maailmaa analysoimalla sen merkitystä, vaikutuksia ja vaikutusta yhteiskuntaan. Syvän analyysin avulla löydämme Praiano:n monet puolet, selvitämme arvoituksia, selvitämme käsitteitä ja jaamme uusia näkökulmia, jotka auttavat meitä ymmärtämään paremmin tätä jännittävää aihetta.

Praiano
Praianon kylä sijaitsee Lattarivuorten etelärinteellä Salernonlahden pohjoisrannalla.
Praianon kylä sijaitsee Lattarivuorten etelärinteellä Salernonlahden pohjoisrannalla.

Praiano

Koordinaatit: 40°36′39″N, 14°32′3″E

Valtio Italia
Alue Campania
Maakunta Salerno
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 2,67[1] km²
Korkeus 0–686[1] m
Väkiluku (31.12.2015) 2 047[2]
 – Väestötiheys 767 as./km²


















Praiano on kunta Salernon maakunnassa, Campanian alueella Italiassa, noin 20 km Sorrentosta itään. Se sijaitsee Sorrenton niemimaalla, Salernonlahden pohjoisrannalla. Kunnassa on noin 2 000 asukasta, ja sen pinta-ala on 2,67 neliökilometriä.

Praiano on osa Amalfin rannikkoa (ital. Costiera Amalfitana), joka on Unescon maailmanperintökohde.[3]

Lähteet

  1. a b Istat - Istituto Nazionale di Statistica: Altitudini dei comuni tramite DEM Italian kuntien pinta-alat ja korkeus merenpinnasta. Viitattu 6.2.2017. (italiaksi)
  2. Istat - Istituto Nazionale di Statistica: Demographic Balance for the year 2015 and Resident Population from on 31st December Italian tilastokeskuksen väestötilasto alueittain, maakunnittain ja kunnittain. Viitattu 6.2.2017. (englanniksi)
  3. Costiera Amalfitana - Map of the inscribed property (jpg) (Maailmanperintökohteen kartta Unescon verkkosivuilla) whc.unesco.org. 1997. Viitattu 6.2.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla