Puolimatkan vesitorni

Nykymaailmassa Puolimatkan vesitorni:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monenlaisia ​​ihmisiä kohtaan. Johtuipa yhteiskuntavaikutuksestaan, ammatillisesta merkityksestään tai populaarikulttuuriin vaikuttamisesta, Puolimatkan vesitorni on asettanut itsensä perustavanlaatuiseksi viitepisteeksi nykyään. Ajan myötä Puolimatkan vesitorni:n merkitys kasvaa edelleen, mikä tekee sen eri puolien ja sen merkityksen eri yhteyksissä yksityiskohtaisen analyysin välttämättömäksi. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Puolimatkan vesitorni:n merkitystä ja vaikutuksia sekä sen vaikutuksia nykyelämän eri osa-alueisiin.

Puolimatkan vesitorni on Hyvinkäällä sijaitseva vesitorni, jonka korkeus on 35 metriä. Siihen mahtuu vettä 2 500 kuutiometriä. Torni valmistui 1966, ja rakennesuunnittelijana toimi Insinööritoimisto Erkki Juva. Torni peruskorjattiin vuonna 2014.[1] Peruskorjauksen yhteydessä uusitun ulkoasun on suunnitellut arkkitehti Tuomas Valtonen. Peruskorjaus maksoi 1,48 miljoonaa euroa.[2]

Puolimatkan vesitorni on Hyvinkään toinen varsinainen vesitorni. Kaupungin ensimmäinen vesitorni, Hyvinkään vesitorni, otettiin käyttöön vuonna 1951. Se sijaitsee Sahanmäen kaupunginosassa.

Lähteet

  1. Puolimatkan vesitorni saneerattiin. Hyvinkään Vedentoimintakertomus 2014, 2014, s. 17. Hyvinkään Vesi. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 21.1.2023.
  2. Puolimatkan vesitorni uudistui. Hyvinkään vesi, 1/2015, s. 15. Hyvinkään vesi (asiakaslehti).