Nykymaailmassa Puolimatkan vesitorni:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monenlaisia ihmisiä kohtaan. Johtuipa yhteiskuntavaikutuksestaan, ammatillisesta merkityksestään tai populaarikulttuuriin vaikuttamisesta, Puolimatkan vesitorni on asettanut itsensä perustavanlaatuiseksi viitepisteeksi nykyään. Ajan myötä Puolimatkan vesitorni:n merkitys kasvaa edelleen, mikä tekee sen eri puolien ja sen merkityksen eri yhteyksissä yksityiskohtaisen analyysin välttämättömäksi. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Puolimatkan vesitorni:n merkitystä ja vaikutuksia sekä sen vaikutuksia nykyelämän eri osa-alueisiin.
Puolimatkan vesitorni on Hyvinkäällä sijaitseva vesitorni, jonka korkeus on 35 metriä. Siihen mahtuu vettä 2 500 kuutiometriä. Torni valmistui 1966, ja rakennesuunnittelijana toimi Insinööritoimisto Erkki Juva. Torni peruskorjattiin vuonna 2014.[1] Peruskorjauksen yhteydessä uusitun ulkoasun on suunnitellut arkkitehti Tuomas Valtonen. Peruskorjaus maksoi 1,48 miljoonaa euroa.[2]
Puolimatkan vesitorni on Hyvinkään toinen varsinainen vesitorni. Kaupungin ensimmäinen vesitorni, Hyvinkään vesitorni, otettiin käyttöön vuonna 1951. Se sijaitsee Sahanmäen kaupunginosassa.