Nykymaailmassa QuickBird on aihe, joka on saanut yhä enemmän merkitystä ja huomiota. QuickBird:stä on tullut kaikenikäisten ja -taustaisten ihmisten mielenkiinnon kohteena joko yhteiskuntavaikutuksensa, historiallisen merkityksensä tai henkilökohtaisen kehityksensä merkityksen vuoksi. Tässä artikkelissa tutkimme QuickBird:n eri puolia sen alkuperästä sen nykypäivän vaikutuksiin. Analysoimme sen kehitystä ajan myötä, sen vaikutusta eri alueilla ja sen mahdollisia tulevaisuuden ennusteita. QuickBird on aihe, joka innostaa meitä pohtimaan, keskustelemaan ja syvään analysoimaan, ja siksi on tärkeää ymmärtää sen kaikki ulottuvuudet.
QuickBird on yhdysvaltalainen kaukokartoitussatelliitti, joka aloitti toimintansa vuosina 2000–2001. Satelliitin toiminta-aika on 7 vuotta. Satelliitit kuuluvat DigitalGlobe-yhtiölle. Ensimmäisen satelliitin tilaaja oli Earthwatch Inc.
QuickBird-satelliitit suunnitteli ja rakensi Ball Aerospace. Quickbird 1 (QB 1) laukaistiin 20. marraskuuta 2000 Venäjän Plesetskistä Kosmos-3M-raketilla. Laukaisu epäonnistui, ja yhtiö sai korvauksia vakuutuksesta aikana, jolloin kuvien kaupallinen kysyntä olisi ollut heikko. Quickbird 2 (QB 2) laukaistiin 18. lokakuuta 2001 Vandenbergin lentotukikohdasta Kaliforniasta Delta-II-raketilla 450 kilometriä korkealle radalle.
QuickBird 2:ssa on 61 cm kuvaustarkkuuden toteuttava kamera ja sen käyttötarkoitus oli kaupallisten kuvien ottaminen maailmasta. Värikuvissä tarkkuus on 2,5 metriä. Satelliitin massa on 980 kg.
Se lentää aurinkosynkronisella matalalla kiertoradalla (450 km). Rataperiodi on 93,5 minuuttia ja se palaa kuvaamaan saman alueen 3,5 vuorikauden päästä. Sen paras resoluutio on 70 cm.