Seuraavassa artikkelissa puhumme Rahastonhoitaja:stä, aiheesta, joka on herättänyt kiinnostusta ja keskustelua eri aloilla. Rahastonhoitaja on aihe, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion sen merkityksen ja yhteiskunnallisen vaikutuksen vuoksi. Tässä artikkelissa tutkimme eri näkökohtia, jotka liittyvät Rahastonhoitaja:een, sen alkuperästä ja kehityksestä sen mahdollisiin seurauksiin tulevaisuudessa. On tärkeää ymmärtää Rahastonhoitaja:n merkitys ja analysoida sitä eri näkökulmista ymmärtääksesi sen laajuuden ja merkityksen. Tämän artikkelin avulla pyrimme tarjoamaan kattavan näkemyksen Rahastonhoitaja:stä ja rohkaisemaan pohdintaa ja keskustelua tästä aiheesta.
Rahastonhoitaja on järjestönimike, jota käytetään järjestötoiminnassa kunkin yhteisön rahavarojen ja kirjanpidon hoitamiseen valitusta henkilöstä.
Rahastonhoitaja valitaan yleensä kyseisen yhteisön keskuudesta. Tehtävään pyritään saamaan mahdollisuuksien mukaan kirjanpidon ammattilainen tai esimerkiksi siviilityönään pankissa työskentelevä. Tehtävä on pääsääntöisesti palkaton luottamustehtävä, joskin suurimmissa yhdistyksissä rahastonhoitajalle voidaan maksaa erillinen verollinen korvaus tehtävän hoitamisesta.
Rahastonhoitajan on hoidettava haltuunsa uskottuja varoja ja kirjanpitoa täsmällisesti sekä tehtävä määräajoin selko toimistaan yhteisön johtokunnalle tai muulle hallintoelimelle.
Rahastonhoitaja on vastuussa toimistaan hallitukselle ja yhteisön yleiskokoukselle. Hänen toimintaansa valvoo hallinnon ohella myös vähintään kerran vuodessa toimitettava tilintarkastus.[1]
Monet yhteisöt ovat ulkoistaneet rahastonhoitajan tehtävän erityisille tilipalvelutoimistoille.[2]