Nykymaailmassa Rauha S. Virtanen on aihe, joka on kiinnittänyt kaikenikäisten ja -taustaisten ihmisten huomion. Ajan myötä Rauha S. Virtanen on saavuttanut merkitystään eri aloilla politiikasta ja taloudesta kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Olipa kyseessä tekninen edistysaskel, historiallinen tapahtuma, julkisuuden henkilö tai jokin muu näkökohta, Rauha S. Virtanen on onnistunut vaikuttamaan merkittävästi tapaamme ajatella ja toimia. Tässä artikkelissa tutkimme tarkemmin Rauha S. Virtanen:n vaikutuksia ja merkitystä sekä sen vaikutuksia nykymaailmaan.
Rauha Susanna Virtanen[1] (28. kesäkuuta 1931 Alavus – 20. maaliskuuta 2019 Helsinki[2][3]) oli suomalainen nuortenkirjailija.
Virikkeenä Virtasen kirjailijanuralle toimi L. M. Montgomeryn romaani Pieni runotyttö. Hänen esikoisteoksensa Seljan tytöt ilmestyi vuonna 1955, ja se kasvoi neliosaiseksi sarjaksi, jonka innoittajana oli Louisa M. Alcottin Pikku naisia.[4] Virtasen tuotanto keskittyi pääosin nuortenkirjallisuuteen, ja hän kirjoitti myös näytelmiä ja kuunnelmia.
Virtanen sai lukuisia kirjallisuuspalkintoja, muun muassa Topelius-palkinnon vuonna 1971, Valtion nuorisokirjallisuuspalkinnon 1971 sekä Suomen kirjailijaliiton Tirlittan-palkinnon 2003.
Vuonna 1968 ilmestyneestä romaanista Ruusunen tehtiin kirjaan perustuva minisarja Yle TV2 -kanavalle, Pieni rakkaustarina, jonka pääosissa nähtiin Elina Aalto ja Antti Reini. Romaani käsittelee alaikäisen tytön ja aikuisen miehen suhdetta.[4]
Virtasen alkukauden tuotannossa on huumoria, jännitystä ja romantiikkaa, mutta myöhemmässä tuotannossa hän otti aiheeksi nuoret, joilla on edessä vaikeita ratkaisuja ja jotka näkevät ympäristönsä sosiaalisen ja poliittisen todellisuuden.[1]
Virtasen tytär Arja Pettersson on teatterinjohtaja.[2]