Tässä artikkelissa tutkimme Riitta Pihlajamäki:n vaikutusta nyky-yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Riitta Pihlajamäki on jättänyt lähtemättömän jäljen tapaamme elää, ajatella ja olla yhteydessä populaarikulttuuriin vaikuttamisesta akateemiseen maailmaan. Riitta Pihlajamäki on ollut ikimuistoisista ajoista lähtien kiehtovan ja keskustelun kohteena, ja se on synnyttänyt useita tulkintoja ja pohdintoja. Yksityiskohtaisen ja monialaisen analyysin avulla yritämme selvittää mysteerit ja merkitykset, joita Riitta Pihlajamäki sisältää, ja kuinka se on muokannut historiaamme ja tulevaisuuden odotuksiamme.
Riitta Liisa Pihlajamäki (s. 23. joulukuuta 1956[1]) on suomalainen televisiotoimittaja.
Riitta Pihlajamäki pääsi ylioppilaaksi Ilmajoen lukiosta 1975 ja valmistui valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta 1985.[1] Hän on työskennellyt Yleisradion televisio-ohjelmatoiminnassa vuodesta 1978 muun muassa A-studion toimitussihteerinä, kansainvälisten ohjelmien tuottajana sekä Yle Uutisten ulkomaantoimittajana. Hän on toiminut Ylen kirjeenvaihtajana Pariisissa ja Wienissä.[2][3] Bonnin-kirjeenvaihtajana Pihlajamäki raportoi mm. Berliinin muurin murtumisesta marraskuussa 1989.[4]
Pihlajamäki nimitettiin Yle TV1:n ohjelmasuunnittelupäälliköksi 1998[1] ja ohjelmajohtajaksi 2005. Hän toimi Yle TV1:n kanavapäällikkönä 2008-2011, jonka jälkeen välinepäällikkönä[5] ja myöhemmin Ylen suomenkielisten tv-kanavien julkaisupäällikkönä. Ylen journalististen standardien ja etiikan päälliköksi Pihlajamäki nimitettiin 2014.[6] Joulukuussa 2016 hän siirtyi johtamaan A-studion toimitusta.[7] Toukokuussa 2021 hän jäi Yleisradiosta eläkkeelle[8].
Riitta Pihlajamäki toimii vuodesta 2022 alkaen Ilmajoen Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtajana[9].
Pihlajamäki on ollut naimisissa Yleisradion entisen toimittajan Hannu Lehtilän kanssa.[10][1]