Nykymaailmassa Risto-Veikko Luukkonen on aihe, josta on tullut erittäin ajankohtainen nyky-yhteiskunnassa. Tekniikan kehittymisen ja jatkuvan kommunikointitavan muuttumisen myötä Risto-Veikko Luukkonen:stä on tullut monien kiinnostava kohde. Olipa kyse sosiaalisten verkostojen, television tai muiden viestintävälineiden kautta, Risto-Veikko Luukkonen on onnistunut kiinnittämään laajan väestön huomion. Tässä artikkelissa tutkimme Risto-Veikko Luukkonen:n eri puolia ja sen vaikutuksia elämäämme sekä sen vaikutuksia tulevaisuuteen. Risto-Veikko Luukkonen on ilmiö, jota emme voi sivuuttaa sen vaikutuksesta politiikkaan ja talouteen, rooliinsa populaarikulttuurissa.
Risto-Veikko Luukkonen (25. kesäkuuta 1902 Mikkeli – 7. syyskuuta 1972 Helsinki) oli suomalainen arkkitehti. Hänen tunnetuimpia töitään ovat Helsingissä sijaitsevat Töölön kisahalli ja Olympiaterminaali, jotka hän suunnitteli yhdessä Aarne Hytösen kanssa, sekä Turun kaupunginteatteri ja konserttitalo.
Luukkonen kirjoitti ylioppilaaksi suomalaisesta normaalilyseosta 1920 ja valmistui diplomiarkkitehdiksi Teknillisestä korkeakoulusta 1925. Hän teki opintomatkoja Ruotsiin, Skandinaviaan, Keski-Eurooppaan, Neuvostoliittoon ja Yhdysvaltoihin. Luukkonen oli Helsingin kaupungin rakennustoimiston palveluksessa 1925–1935, jonka jälkeen hän perusti arkkitehtitoimiston Aarne Hytösen kanssa vuosiksi 1937–1959. Vuodesta 1959 lähtien hänellä oli oma toimisto.