Road movie

Nykymaailmassa Road movie on aihe, joka on saavuttanut ennennäkemättömän merkityksen. Perustamisestaan ​​lähtien se on herättänyt suurta kiinnostusta ja ollut useiden eri alojen tutkimusten ja tutkimusten kohteena. Ajan myötä Road movie on kehittynyt ja sopeutunut yhteiskunnan muutoksiin, ja siitä on tullut ajankohtainen aihe, joka herättää edelleen keskustelua ja kiistoja. Tässä artikkelissa tutkimme Road movie:n eri puolia, analysoimme sen vaikutusta nykyään ja pohdimme sen merkitystä nykymaailmassa.

Road movie (sananmukaisesti tie-elokuva) on elokuvan tyylilaji, jossa tietä pitkin taitettu matka on juonen kannalta merkittävä. Elokuvan tapahtumapaikka vaihtuu matkan edetessä, ja juoni on selkeästi jaettu episodeihin matkan etappien muodossa.

Road movie on toisen maailmansodan jälkeinen ilmiö. Road movie -elokuvat yhdistetään usein yhdysvaltalaiseen elokuvateollisuuteen, mutta niitä on tehty myös muissa maissa.

Suomessa auto ja sillä matkustaminen ovat keskeisessä osassa monissa Aki Kaurismäen elokuvissa. Varsinkin Ariel, Leningrad Cowboys Go America ja Pidä huivista kiinni, Tatjana ovat selkeästi tunnistettavissa road movie -tuotannoksi. Kaurismäki on saanut vaikutteita yhdysvaltalaisista elokuvista, mutta liittänyt omiin teemoihinsa myös itäeurooppalaisia aineksia.[1]

Road movie -elokuvia

Lähteet

  1. Kimmo Levä (toim.): Peltitähdet – auto elokuvissa: Mobilia-vuosikirja 2010, s. 76. Kangasala: Mobilia-säätiö, 2010.

Aiheesta muualla

  • Silja Partanen: Auto ja sen merkitys road movie -tuotannossa. Kimmo Levä (toim.): Peltitähdet – auto elokuvassa: Mobilia-vuosikirja 2010, s. 60–79. Kangasala: Mobilia-säätiö, 2010. ISBN 978-951-98271-6-2.