Robert Frank

Robert Frank-päivänä olemme erittäin tärkeän aiheen edessä, joka ansaitsee käsitellä ja keskustella yksityiskohtaisesti. Vaikutus, joka Robert Frank:llä on ollut elämäämme, on kiistaton, ja sen merkitys on kiistaton. Kautta historian Robert Frank on ollut lukuisten tutkimusten, keskustelujen ja pohdiskelujen kohteena, mikä osoittaa sen merkityksen eri alueilla ja yhteyksissä. Tässä artikkelissa perehdymme Robert Frank:n maailmaan, tutkimme sen monia puolia ja analysoimme sen vaikutusta nykyiseen yhteiskuntaamme. Täydellisen ja objektiivisen näkemyksen tarjoamiseksi tarkastelemme erilaisia ​​näkökulmia ja argumentteja rikastaaksemme ymmärrystämme Robert Frank:stä ja sen vaikutuksista.

Robert Frank (9. marraskuuta 1924 Zürich, Sveitsi9. syyskuuta 2019 Inverness, Kanada[1]) oli sveitsiläissyntyinen, Yhdysvalloissa uransa luonut valokuvaaja ja elokuvaohjaaja. Hänet tunnetaan parhaiten valokuvakirjastaan The Americans (1958). Hänen ohjaamiaan elokuvia ovat muun muassa beat-elokuva Pull My Daisy (1958) ja Rolling Stones -kiertuedokumentti Cocksucker Blues (1972), joista jälkimmäinen on tullut pahamaineiseksi Mick Jaggerin yritettyä oikeusteitse estää elokuvan esittämisen.

Vuonna 1996 Frankille myönnettiin kansainvälinen Hasselblad-palkinto.[2]

Lähteet

  1. Gefter, Philip: Robert Frank Dies; Pivotal Documentary Photographer Was 94 The New York Times. 10.9.2019. Viitattu 10.9.2019. (englanniksi)
  2. Hasselbladpristagare Hasselbladstiftelsen. Arkistoitu 29.5.2018. Viitattu 13.4.2018.

Aiheesta muualla