Sähköinen tunnistaminen

Tässä artikkelissa Sähköinen tunnistaminen:tä käsitellään useista eri näkökulmista, jotta voidaan tarkastella sen tärkeyttä, esiintyvyyttä ja merkitystä nykyään. Tämän mukaisesti analysoidaan Sähköinen tunnistaminen:een liittyviä eri näkökohtia keskittyen sen kehitykseen ajan mittaan, sen vaikutuksiin yhteiskuntaan ja vaikutukseen eri alueilla. Samoin esitetään asiaankuuluvaa dataa, tutkimuksia ja pohdintoja, joiden avulla lukija voi saada kattavan ja rikastuttavan näkemyksen Sähköinen tunnistaminen:stä. Tämän artikkelin alkuperästä nykyiseen tilanteeseen, sen kulttuurisiin, sosiaalisiin, poliittisiin tai taloudellisiin vaikutuksiin liittyvien vaikutusten kautta, tämä artikkeli pyrkii valaisemaan Sähköinen tunnistaminen:tä ja luomaan tilaa pohdiskelulle ja keskustelulle tästä hyvin transsendenttisesta aiheesta.

Sähköisellä tunnistamisella tarkoitetaan henkilöllisyyden todentamista sähköisesti. Vahva sähköinen tunnistus voidaan toteuttaa teknisesti eri menetelmiin.

Suomessa sähköisestä tunnistamisesta on säädetty laissa vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä luottamuspalveluista (7.8.2009/617)[1]. Sähköistä tunnistamista valvoo Suomessa Kyberturvallisuuskeskus[2].

Lähteet

  1. Oikeusministeriö: Laki vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä luottamuspalveluista Finlex. 26.3.2021. Edita Lakitieto Oy. Viitattu 11.7.2024..
  2. Sähköinen tunnistaminen Kyberturvallisuuskeskus. 9.2.2024. Viitattu 11.7.2024.