Seittien linna

Tässä artikkelissa aiomme tutkia Seittien linna:n vaikutusta nyky-yhteiskuntaan. Seittien linna on ollut keskeinen kiinnostuksen kohde ja keskustelu eri aloilla politiikasta populaarikulttuuriin. Vuosien varrella Seittien linna on osoittautunut aiheeksi, jolla on suuri merkitys ja vaikutus ihmisten elämään, tarjoten sekä etuja että haasteita koko yhteiskunnalle. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkimme, kuinka Seittien linna on muokannut uskomuksiamme, arvojamme ja tekojamme ja miten sen vaikutus ulottuu modernin elämän eri puolille. Lisäksi tutkimme Seittien linna:n eri näkökulmia ja mielipiteitä korostaen tätä aihetta koskevien mielipiteiden monimutkaisuutta ja monimuotoisuutta. Lyhyesti sanottuna tämä artikkeli tarjoaa syvän ja kattavan näkemyksen Seittien linna:stä, jossa käsitellään sen merkitystä ja vaikutusta nykytodellisuuteen.

Seittien linna
蜘蛛巣城
Kumonosu-jō
Ohjaaja Akira Kurosawa
Käsikirjoittaja
  • Hideo Oguni
  • Shinobu Hashimoto
  • Ryuzo Kikushima
  • Akira Kurosawa
Perustuu William Shakespearen Macbethiin
Tuottaja Sojiro Motoki, Akira Kurosawa
Säveltäjä Masaru Sato
Kuvaaja Asakazu Nakai
Leikkaaja Akira Kurosawa
Tuotantosuunnittelija Yoshirō Muraki
Lavastaja
  • Kohei Ezaki
  • Yoshiro Murai
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Japani
Tuotantoyhtiö Toho Eiga
Levittäjä Tōhō
Netflix
Ensi-ilta 1957
Kesto 1:50
Alkuperäiskieli japani
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Seittien linna (jap. 蜘蛛巣城, Kumonosu-jō) on japanilainen elokuva vuodelta 1957. Akira Kurosawan ohjaama ja käsikirjoittama elokuva tuo Shakespearen Macbethin keskiaikaiseen Japaniin. Elokuvan tyylissä on vaikutteita japanilaisesta nō-teatterista.

Joidenkin arvostelijoiden mielestä se on kaikkien aikojen paras Shakespearen näytelmän elokuvasovitus. Se korvaa kirjailijan runollisen kielen samanveroisilla kuvilla.[1]

The New York Timesin kriitikot valitsivat Seittien linnan vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa.[2]

Lähteet

  1. Rickman, Gregg: Japanese Cinema to 1960 : Part 1. Akira Kurosawa. Greencine. Arkistoitu 16.5.2009. Viitattu 20.4.2021. (englanniksi)
  2. The Best 1,000 Movies Ever Made. (Perustuu teokseen The New York Times Guide to the Best 1,000 Movies Ever Made, St. Martin's Griffin 2004.) The New York Times. Arkistoitu 11.7.2016. Viitattu 31.7.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla