Sieť

Sieť on aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta nyky-yhteiskunnassa. Siitä lähtien se on ollut tutkimuksen, keskustelun ja analyysin kohteena eri aloilla. Sen merkitys on sen vaikutus ihmisten jokapäiväiseen elämään sekä sen merkitys muun muassa akateemisen, tieteen, sosiaalisen ja kulttuurin aloilla. Tämä artikkeli pyrkii käsittelemään kattavasti ja yksityiskohtaisesti eri näkökohtia, jotka liittyvät Sieť:een. Se tarjoaa maailmanlaajuisen ja päivitetyn näkemyksen tästä aiheesta. Sen alkuperää, sen kehitystä ajan myötä, sen vaikutuksia nykyiseen yhteiskuntaan ja mahdollisia tulevaisuuden näkymiä tutkitaan.

#SIEŤ (suom. #VERKKO) on slovakialainen puolue, jonka perusti vuoden 2014 presidentinvaaleissa riippumattomana ehdokkaana ollut Radoslav Procházka, entinen kristillisdemokraattien jäsen.

Procházka valittiin parlamenttiin vuonna 2010 kristillisdemokraattisesta puolueesta. Hän sai vuoden 2014 presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 21 prosenttia äänistä kolmanneksi suosituimpana ehdokkaana. Suosionsa siivittämänä Procházka perusti uuden puolueen, joka vetosi etenkin internet-sukupolveen ja sai kyselyissä suuren suosion.

Vuoden 2016 vaaleissa puolue sai 5,6 % äänistä ja 10 edustajaa, mikä oli huomattavasti galluppeja matalampi kannatus ja puolueelle suuri pettymys. Puolue pääsi kuitenkin Smer-SD:n, Slovakian kansallispuolueen (SNS) ja Most-Hídin muodostamaan hallitukseen. Vaalien jälkeen puolue hajosi täysin. Kolme edustajaa erosi ja puolueen kannatus laski alle yhden prosentin. Procházka erosi puolueen johtajuudesta, ja ilmoitti jättävänsä politiikan ja parlamenttipaikkansa. Hän pyrki Euroopan unionin tuomioistuimen tuomariksi, johon asemaan ei päässyt. Viisi puolueen edustajaa siirtyi Andrej Hrnčiarin johdolla Most-Híd-puolueeseen.

Pääministeri Robert Fico ilmoitti elokuussa 2016, että puolueen ministerit eroavat ja puolue liitetään muihin hallituspuolueisiin. Alkuvuodesta 2017 puolueella oli enää yksi edustaja ja miljoonavelat, jolloin ilmoitettiin että puolue mahdollisesti liittyy pieneen Euroopan demokraattiseen puolueeseen.[1]

Lähteet