Nykymaailmassa Simultaanishakki on erittäin ajankohtainen aihe, joka ansaitsee analysoinnin eri näkökulmista. Yhteiskunnan jatkuvan kehityksen ja ihmisten elämäntapojen muuttuessa on tärkeää ymmärtää Simultaanishakki:n merkitys ja vaikutus jokapäiväiseen elämäämme. Kautta historian Simultaanishakki on ollut keskustelun ja keskustelun aiheena, mikä on motivoinut tutkijoita, asiantuntijoita ja ammattilaisia syventämään tutkimustaan ymmärtääkseen sen vaikutukset elämän eri osa-alueilla. Tästä syystä tässä artikkelissa käsitellään Simultaanishakki:tä yksityiskohtaisesti, analysoidaan sen syitä, vaikutuksia ja mahdollisia ratkaisuja. Tarkoituksena on tarjota lukijoille kattava näkemys tästä nykyään niin tärkeästä aiheesta.
Simultaanishakki on shakkia, jossa yksi pelaaja pelaa useammalla laudalla samanaikaisesti useaa vastustajaa vastaan. Simultaanishakki on haastavampaa kuin normaali, koska siinä pitää miettiä useampaa peliä samalla. Sokkosimultaani on shakkia, jossa yksi vastustaja pelaa sokkona useaa vastustajaa vastaan.[1]
Simultaanissa samaa vastustajaa vastaan pelaavat joutuvat siirtämään heti kun vastustaja tulee laudan luokse tai on sanottava "ohi". Pelissä jokainen voi sanoa vain kolme kertaa ohi. Pelaaja voi taktikoida siirtämällä nappuloitaan nopeasti, jolloin hänen vastustajansa on tehtävä hätiköity siirto. Pelaaja ei saa tehdä siirtoaan ennen kuin useaa vastaan pelaava vastustaja on pöydän ääressä. Jossain netissä pelattavissa olevissa shakkisivustoissa on mahdollisuus pelata simultaanissa, esim. ICC:ssä (Internet Chess Club).
Simultaanin antajaa vastaan pelaavaan joukkoon kuuluu eritasoisia pelaajia[2]. Kirjoittamaton etikettisääntö on, että mukaan ei ilmoittaudu sellaisia pelaajia, jotka olisivat yhtä hyviä kuin simultaanin antaja[2].