Snellmaninkatu (Helsinki)

Nykymaailmassa Snellmaninkatu (Helsinki):stä on tullut erittäin kiinnostava ja tärkeä aihe monille ihmisille eri yhteyksissä. Olipa kyse ammatillisesta, akateemisesta, poliittisesta tai sosiaalisesta alalla, Snellmaninkatu (Helsinki):llä on tärkeä paikka ja se on lukuisten keskustelujen ja keskustelujen keskipisteessä. Sen vaikutus ja merkitys ylittävät rajat ja kulttuurit, mikä tekee siitä yleismaailmallisen kiinnostavan aiheen. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​Snellmaninkatu (Helsinki):een liittyviä puolia ja näkökohtia analysoimalla sen vaikutusta, sen vaikutuksia ja sen paikkaa nyky-yhteiskunnassa. Lisäksi tarkastelemme joitakin näkökulmia ja lähestymistapoja ymmärtääksemme paremmin Snellmaninkatu (Helsinki):n monimutkaisuutta ja merkitystä nykymaailmassa.

Snellmaninkadun pohjoispäässä Siltavuoressa kohoaa vuonna 1905 valmistunut yliopiston fysiologian laitoksen rakennus.
Arppeanum-rakennus Senaatintorin kulmassa

Snellmaninkatu on Helsingin Kruununhaassa sijaitseva etelä-pohjoissuuntainen katu, joka kulkee rinnakkaisen Unioninkadun itäpuolella.

Katu alkaa etelässä Aleksanterinkadusta ja kulkee Senaatintorin itäreunaa pitkin Valtioneuvoston linnan ohi. Senaatintorin lisäksi Unioninkadun ja Snellmaninkadun välisissä kortteleissa sijaitsevat muun muassa Helsingin tuomiokirkko, Suomen Pankin päärakennus ja Kansallisarkisto. Suomen Pankin rakennuksen edessä sijaitsee J. V. Snellmanin patsas, jonka mukaan katu on myös nimetty. Vastapäätä, kadun itäpuolella, on Säätytalo. Snellmaninkatu päättyy pohjoisessa Siltavuoreen, ja sen päädyssä Siltavuorenpenkereellä sijaitsee vuonna 1905 valmistunut yliopiston fysiologian laitoksen rakennus.[1]

Kadun nimi oli aikaisemmin Nikolainkatu keisari Nikolai I:n mukaan. Nykyisen nimensä se sai vuonna 1928.[2]

Nikolainkatu

Lähteet

  1. Järvenpää, Eeva: Siltavuoren penkereelle nousivat fysiologian, fysiikan ja anatomian laitokset Helsingin Sanomat. 18.2.2006. Viitattu 10.3.2020.
  2. Helsingin kadunnimet, Helsingin kaupungin julkaisuja n:o 24, 1970