Succubus

Nykymaailmassa Succubus on aihe, joka on herättänyt monien ihmisten huomion ja kiinnostuksen eri aloilla. Politiikasta tieteeseen, kulttuurin ja yhteiskunnan kautta Succubus:stä on tullut kaikkialla läsnä oleva ja merkityksellinen elementti jokapäiväisessä elämässä. Maailman kehittyessä ja muuttuessa Succubus on edelleen keskeinen rooli elämässämme synnyttäen keskusteluja, pohdintoja ja toimia, jotka vaikuttavat suoraan todellisuutemme. Tässä artikkelissa tutkimme Succubus:n eri puolia ja sen vaikutusta jokapäiväisen elämämme eri osa-alueisiin tarjoamalla syvällisen ja paljastavan analyysin sen tärkeydestä ja vaikutuksista maailmanlaajuisesti.

Succubusta esittävä hahmo keskiaikaisen rakennuksen tukipilarissa.

Succubus (lat. succumbere - maata alla) oli keskiaikaisessa mytologiassa naispuolinen tai naisen hahmon ottanut demoni, joka vietteli unessa miehiä.[1][2]Succubuksen uhriksi joutunut ei herännyt, mutta saattoi kokea aktin unessa.[2] Succubusten uskottiin imevän miehistä joskus myös energiaa uuvuttaen uhrinsa lopulta kokonaan ja raviten sillä itseään. Noitavainojen oikeudenkäynneissä noituudesta epäiltyjä naisia syytettiin usein succubuksiksi tai paholaisen rakastajattariksi[1].

Succubus populaarikulttuurissa

Succubukset ovat suosittu aihe myös nykyisessä populaarikulttuurissa. Esimerkiksi Dungeons & Dragons -roolipelimaailmassa succubukset ovat naispuolisia demoneja, joilla on lohikäärmemäiset siivet. Myös World of Warcraft -pelissä esiintyy succubuksia, jotka ovat yksi monista manaajavelhojen palvelijoista.

Succubus on Blood Ceremony Films -nimisen findie-elokuvaryhmän vuonna 2006 valmistunut elokuva. Tanskalaisyhtye Mew ja yhdysvaltalaisyhtye Massacre ovat tehneet laulun nimeltä ”Succubus”. Suomalainen black metal -yhtye Azazel on tehnyt kappaleen nimeltään ”Succubus seduce me”. M. A. Lovrettan luoman Lost Girl -sarjan päähenkilö on succubus.

Katso myös

Lähteet

  • Lurker, Manfred: A Dictionary of Gods and Goddesses, Devils and Demons. Routledge & Kegan Paul, 1987. ISBN 0-203-67189-9

Viitteet

  1. a b Lurker 1987, s. 177
  2. a b Micha F. Lindemans: Succubus Encyclopedia Mythica from Encyclopedia Mythica Online. Arkistoitu 5.9.2014. Viitattu 22.6.2014. (englanniksi)