Nykymaailmassa Suha Bishara on aihe, josta on tullut yhä tärkeämpi. Yhteiskuntavaikutuksistaan talouteen ja ympäristöön Suha Bishara:stä on tullut asiantuntijoiden ja kansalaisten keskipiste. Tämän ilmiön ja sen seurausten ymmärtämiseksi paremmin on tärkeää tarkastella sitä useista näkökulmista ja selvittää sen todellinen laajuus. Tässä artikkelissa tutkimme Suha Bishara:een liittyviä eri näkökohtia tarjoamalla kattavan yleiskatsauksen sen historiasta sen mahdollisiin ratkaisuihin. Tällä toivomme valaisevamme Suha Bishara:tä ja edistävämme tietoista keskustelua sen tärkeydestä tänään.
Suha Bishara (ranskalaisittain Souha Bechara, s. 1967) on libanonilainen kristitty nainen, joka ampui 7. marraskuuta 1988 Israelin tukeman Etelä-Libanonin armeijan kenraali Antoine Lahadia. Hänet vangittiin kymmeneksi vuodeksi ilman syytteitä Israelin Khiamin vankileirille.
Bishara syntyi samassa kylässä kuin Lahd. Hän liittyi 1982 Israelin miehittäessä Etelä-Libanonin 15-vuotiaana Libanonin kommunistiseen puolueeseen ja neljä vuotta myöhemmin sen sotilaalliseen siipeen. Hän opetti vuoden Lahdin lapsille matematiikkaa ja luonnontieteitä ja ampui tätä kolme kertaa 7. marraskuuta 1988 kello 20. Lahd selvisi henkissä ja palasi työhönsä kuukauden kuluttua. Bishara vangittiin. Hän sai lähettää kirjeen perheelleen 1995 ja tavata myöhemmin äitiään kerran kuukaudessa. Bishara vapautettiin 3. syyskuuta 1998.
Bisharasta tuli Libanonissa kansallissankari ja Israelin miehityksen vastustuksen symboli.