Suomen Lyseoiden Urheilijat

Seuraava artikkeli käsittelee aihetta Suomen Lyseoiden Urheilijat, josta on tullut erittäin tärkeä viime vuosina. Suomen Lyseoiden Urheilijat on aihe, joka on herättänyt asiantuntijoiden ja suuren yleisön kiinnostusta, koska se vaikuttaa yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Tämän artikkelin aikana tutkitaan erilaisia ​​Suomen Lyseoiden Urheilijat:een liittyviä näkökohtia sen alkuperästä sen nykyiseen kehitykseen. Lisäksi analysoidaan Suomen Lyseoiden Urheilijat:n vaikutuksia eri sektoreille sekä mahdollisia ratkaisuja ja tulevaisuudennäkymiä. Epäilemättä Suomen Lyseoiden Urheilijat on aihe, jota kannattaa tutkia ja ymmärtää perusteellisesti, minkä vuoksi tämä artikkeli pyrkii edistämään tätä tärkeää asiaa koskevaa keskustelua ja pohdintaa.

Suomen Lyseoiden Urheilijat oli vuonna 1899 Ivar Wilskmanin[1] perustama Suomen ensimmäinen koulu-urheilujärjestö. SLU:n toiminta lakkasi 1926, kun perustettiin Suomen Oppikoulujen Urheiluliitto, SOU. Työtä koululiikunnan hyväksi jatkaa nykyisin Koululiikuntaliitto, johon SOU sulautui 1973.[2]

Yhdistykseen kuului lukuisia haaraosastoja Suomen oppikouluista, ja ne harrastivat moninaista urheilutoimintaa sekä keskinäisissä kilpailuissaan että eri lajiliittojen parissa. Viipurin SLU selviytyi muun muassa jääpallon SM-loppuotteluun kaudella 1912. Vielä samana vuonna joukkueen jäsenet perustivat jääpallossa erinomaisesti menestyneen Sudet -seuran.

Haaraosastoja

  • Sortavalan osasto 1900 - vuodesta 1915 Sortavalan lyseon Kilpaveikot
  • Joensuun osasto 1902[3]Heikki Savolaisen seura vuoteen 1927, jolloin valmistui ylioppilaaksi Joensuun Lyseosta.
  • Porin osasto 11.11.1909 - vuodesta 1927 lähtien Porin Lyseon Kiri[4]
  • Kokkolan osasto 1912 - vuonna 1921 toimintaa jatkamaan perustettiin Kokkolan Veikot.
  • Viipurin osasto 1899 - lopetti toimintansa 1903, mutta herätettiin uudelleen henkiin 25.10.1910

Lähteet

Viitteet