Aihe Suomen itämainen seura on aihe, joka on herättänyt kiinnostusta ja keskustelua ajan mittaan. Alkuperäistään lähtien Suomen itämainen seura on kiinnittänyt niin tutkijoiden, asiantuntijoiden kuin harrastajienkin huomion. Seuraavassa artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Suomen itämainen seura:n tärkeimpiä näkökohtia ja käsittelemme sen merkitystä, kehitystä ja vaikutuksia eri alueilla. Kattavan analyysin avulla pyrimme tarjoamaan kattavan näkemyksen Suomen itämainen seura:stä tarkoituksenamme valaista sen vaikutusta nyky-yhteiskuntaan. Epäilemättä Suomen itämainen seura on aihe, joka ansaitsee perusteellisen tutkimuksen, ja tämän artikkelin avulla pyrimme tekemään juuri sen.
Suomen Itämainen Seura (lyh. SIS, ruots. Finska Orientsällskapet) on suomalainen tieteellinen järjestö, joka perustettiin joulukuussa 1917 edistämään itämaiden kulttuurien tutkimusta ja tuntemusta Suomessa. Alkujaan toiminta kohdistui ensisijaisesti Lähi-itään, mutta sittemmin se on laajentunut käsittämään koko Aasian, Afrikan ja Oseanian. SIS on siten keskeinen ulkoeurooppalaisista kulttuureista kiinnostuneiden yhteisö Suomessa.
SIS:n toiminnan ydin on julkaisutoiminta. SIS julkaisee kansainvälistä tieteellistä julkaisusarjaa Studia Orientalia sekä laajemmalle yleisölle tarkoitettua julkaisusarjaa Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja itämaiden tutkimuksen eri osa-alueilta. Suomenkielisessä sarjassa julkaistaan muun muassa kielten oppikirjoja, kaunokirjallisia käännöksiä ja alan tietokirjallisuutta. Lisäksi SIS julkaisee ruotsinkielistä sarjaa Svenskspråkiga skrifter utgivna av Finska orientsällskapet. Julkaisutoiminnan ohella SIS järjestää säännöllisesti yleistajuisia yleisöluentoja.
Suomen Itämaisen Seuran puheenjohtajina ovat toimineet