Superraskas vesi

Nykyään Superraskas vesi on aihe, joka on kiinnittänyt monien huomion nyky-yhteiskunnassa. Teknologian ja globalisaation myötä Superraskas vesi:stä on tullut tärkeä aihe, joka kattaa jokapäiväisen elämän eri osa-alueita. Olipa kyseessä työ, henkilökohtainen, akateeminen tai sosiaalinen, Superraskas vesi on merkittävästi vaikuttanut ihmisten vuorovaikutukseen ja toimintaan nykymaailmassa. Kun Superraskas vesi kehittyy edelleen, on tärkeää analysoida sen vaikutusta modernin elämän eri osa-alueisiin ja sen vaikutuksia tulevaisuuteen. Tässä artikkelissa perehdymme Superraskas vesi:n kiehtovaan maailmaan ja tutkimme sen ulottuvuuksia, vaikutuksia ja mahdollisia haasteita, joita se tuo tämän päivän yhteiskunnassa.

Superraskas vesi
Muut nimet Tritiumoksidi
PubChem CID
Ominaisuudet
Molekyylikaava T2O
Moolimassa 22,0315 g/mol
Sulamispiste 4,48  °C (277,63 K)
Kiehumispiste 101,51  °C (374.66 K)
Tiheys 1,21 g/cm3 (neste)

Superraskas vesi (tritiumoksidi, T2O tai 3H2O) on vettä, jossa kahden tavallisen vetyatomin sijaan on kaksi tritiumia. Superraskas vesi on radioaktiivista. Se on vaarallista hengitettynä sekä nieltynä ruoan tai juoman mukana. Superraskas vesi on myös syövyttävää.

Superraskasta vettä käytetään joskus lääketieteellisissä tutkimuksissa merkkiaineena. Sen avulla voi myös selvittää viinin iän, koska tritiumin määrä puolittuu 12 vuodessa.

Katso myös

Lähteet